Haberler

Sultangazi'deki Okulda Dersler Müzikli Terapi Eşliğinde İşleniyor

Sultangazi ilçesinde görev yapan müzik öğretmeni Derya Ayrancı, öğrencilerin sınav streslerinden kurtulabilmelerini sağlamak ve okul başarılarını arttırmak için derslerde müzikli terapi uygulaması başlattı. Terapi kapsamında uygulanan eski Türklerde hekimlerin tedavi ve enerji yükseltmek amacıyla kullandığı baksı dansı da öğrencilerin büyük beğenisini topladı.

Sultangazi ilçesinde bulunan İvat Turhan Ortaokulu'nda müzik öğretmenliği yapan Derya Ayrancı, sınıfında müzikli terapi uygulaması başlattı. Ayrancı, TEOG ve okullardaki sınavların, ergenlik döneminde yaşanan duygu karmaşalarının, öğrencilerin başarılarını olumsuz etkilediğini gözlemleyerek öğrencilerin streslerini azaltmak amacıyla uygulamayı başlattı. Okul yönetiminden destek gören uygulama için Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle de görüşülerek terapinin yapılması için onay alındı. Ayrancı'nın kendi sınıfında başlattığı müzikli terapi uygulamasının öğrencilerde olumlu değişimler oluşturduğunun görülmesiyle uygulama tüm okula yayıldı. Sınıflarda önce çeşitli makamlardan sözsüz müzikler dinlettirilip sonrasında bu müzikler eşliğinde öğrencilere eski Türklerde hekimlerin tedavi ve enerji yükseltmek amacıyla kullandığı baksı dansı yaptırıldı. Bu dans kapsamında belirli egzersiz hareketleri yaptırılarak öğrencilerin müzik eşliğinde vücutlarının uyandırılması ve rahatlaması sağlandı. Öğrenciler dans ile bir yandan stres atarken bir yandan da ders öncesinde eğlendiler.

Ders başlamadan önce yapılan baksı dansı ile rahatlayan öğrencilerin daha sonra sözsüz müzikler eşliğinde stressiz bir şekilde derslerine adapte oldukları belirtiliyor. Derslerini çeşitli makamlardan sözsüz müzikler ile işleyen öğrenciler, eğitimlerini bu şekilde alıyor. Ayrancı'nın başlattığı müzikli terapiyle öğrencilerin davranış problemlerinde azalma ve okul başarılarında artış sağlandığını gözleyen öğretmenler durumdan oldukça memnun oldu. Müzikli terapinin başarılı sonuçlar verdiğinin görülmesiyle okulda Türkçe dersinden matematik dersine kadar birçok derste uygulanmaya başladı.

"Müzikle terapinin Türkiye'de tüm devlet okullarında yayılmasını istiyoruz"

Müzik öğretmenliği yapan ve uygulamayı başlatan Derya Ayrancı, "Müzikle terapi fikri, 8'inci sınıf öğrencilerinden TEOG'a hazırlanan çocukların aşırı derecede yaşadıkları stres ve ailesel baskı üzerine ortaya çıktı. Çocuklarımla birlikte kısa dinletiler yapmaya karar verdim. Müzikle terapinin, makamların insanlar üzerinde yüksek derecede iyileştirici ve şifa verici etkisi olduğunu öğrendim. Sınav başarısının haricinde aynı zamanda çocuklardaki davranış problemlerini de en aza indirgediğini gözlemledik. Müzikle terapinin Türkiye'de tüm devlet okullarında yayılmasını istiyoruz" dedi.

"Müzikli terapi sayesinde konsantrasyon sorunumu aştığımı düşünüyorum"

TEOG sınavının stresinin müzikli terapi ile azaldığını belirten 8'inci sınıf öğrencisi Furkan Esat, "TEOG'a hazırlanıyorduk, hocamız böyle güzel bir uygulama getirdi. TEOG stresinden oldukça kurtulduğumu düşünüyorum, rahatladım. Olumlu yönde etkiledi bizi, müzikli terapinin başka okullarda yapılmasını tavsiye ediyorum. Derslerde adaptasyonumu yükselttiğini düşünüyorum. Müzikli terapi sayesinde konsantrasyon sorunumu aştığımı düşünüyorum" diye konuştu.

"Derslerime daha odaklı bir şekilde bakabiliyorum"

Müzikli terapiden sonra ders çalışmasında olumlu yönde değişiklikler olduğunu ifade eden Öznur Yalçın da, "Derslerimde katkısı oldu, müzikli terapiden önce derslere odaklanamıyordum artık derslerime daha sıkı çalışabiliyorum ve derslerime daha odaklı bir şekilde bakabiliyorum. Hedeflerimi daha iyi belirleyebiliyorum" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Sultangazi Ayrancı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title