Haberler

Su Sızıntısı Evlerin Temelini Tehdit Ediyor

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinin Maltepe mahallesinde bazı evlerin temellerinde meydana gelen su sızıntısı, mahalleliyi tedirgin etti.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinin Maltepe mahallesinde bazı evlerin temellerinde meydana gelen su sızıntısı, mahalleliyi tedirgin etti.

Maltepe mahallesi Gür Sokağında bazı evlerin temellerinden iki buçuk aydır su sızıyor. Mahalle sakinlerinden Necmi Tutkun (72), önce evinin temelinden su sızmaya başladığını ve çok şaşırdığını belirterek yetkililere başvurduğunu, ancak sonuç alamadığını ifade etti. Tutkun, yaklaşık iki buçuk ay önce evinin temelinden yüzeye doğru su sızmaya başladığını belirterek şöyle konuştu: "Evin odalarının tabanı nemleniyor. SASKİ'ye başvurdum. Gelip inceleme yaptı. Önce, üst sokakta bulunan su deposundan sızdığını ve sızan suyun temiz su olduğunu söylediler sonraki incelemelerinde, sızıntının kendileri ile bir ilgisi olmadığını, çıkan suyun kaynak suyu olduğunu ifade ettiler. Çaresiz durumdayız. Benim gibi komşularımın evlerinin temelinden de su sızıyor. Çıkan suları az-buz değil, borularla tahliye ediyoruz. Hatta bu sabah, sokak üzerinde yol çöktü bu sızıntıdan dolayı. Ben de evimin bahçe duvarını kırıp, küçük kanallarla suyu sokağa tahliye etmeye çalışıyorum." Evini 1969 yılında yaptığını anlatan Tutkun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu zamana kadar hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Evin döşemelerini söktüm, tabanını yıktım. Yetkililer bize yardımcı olsun."

Yaşar Aydemir (59) de, Tutkun'un sözlerini doğrulayarak, mahallede birçok evin temelinden bu şekilde su sızdığını, suları borularla tahliye ettiklerini söyleyerek "Daha önce yoktu, iki buçuk ay önce başladı. Nedenini bilmiyoruz" diye konuştu. SASKİ yetkililerinin, suyun kendileriyle ilgisi olmadığını söylediğini iddia eden Aydemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bütün mahalleli tedirgin. Her an heyelan tehlikesi var. Komşum, benim evin yanındaki arsada inşaat başlatmak için temel kazısı yaptı. Ancak, yoğun şekilde su çıktı. Bu nedenle kazıyı, arsanın aşağı tarafında tekrar başlattı ama oradan da su çıktı. Yetkililer sorunumuza çare bulsun."

Mahalle sakinleri, bir afet yaşanmadan önce yetkililerden yardım istedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Maltepe Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title