Haberler

(Özel Haber) Sigara ve Alkol Tüketimi Erken Yaşlanma Sebebi

Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve DİBA Güzellik Salonu İşletmecisi Hülya Esmer, alkol ile sigara kullanımının, içerdiği nikotin ve zehirli maddeler nedeniyle cildin gözeneklerinin tıkanmasına neden olduğunu...

Güneydoğu Anadolu Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği Başkanı ve DİBA Güzellik Salonu İşletmecisi Hülya Esmer, alkol ile sigara kullanımının, içerdiği nikotin ve zehirli maddeler nedeniyle cildin gözeneklerinin tıkanmasına neden olduğunu belirterek, "Bu da erken yaşlanmaya, ciltte sararma, gözaltı torbalarının erken yaşta oluşmasına yol açıyor" dedi.

DİBA Güzellik Salonu'nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hülya Esmer, modernleşen dünyada, hava kirliliğinden, kimyevi maddelerden dolayı cilt bakımına biraz daha özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Cilt bakımının temizleme, koruma ve besleme anlamına geldiğini kaydeden Esmer, "Bunlardan birinin olmaması demek dengenin bozulmasına neden oluyor. Özellikle sabah ve akşamları, sabah güne başlarken ve gece uyumadan önce cildinizdeki tüm kozmetik ve kimyasal ürünlerden arındırınız. Çünkü cildin hücre yenilenmesi gece meydana gelmektedir. Cildi korumak için yapabileceğiniz önlemler vardır. Özellikle yapay bronzlaşma dediğimiz solaryum farkında olmasanız da cildinize çok fazla zarar veriyor. Bu uzmanların, dermatologların söylediği önemli bir uyarıdır" diye konuştu. Sigara ve alkol tüketiminin cilt sağlığına çok ciddi derecede zarar verdiğini ifade eden Esmer, "Sigara özellikle içerdiği nikotin ve zehirli maddelerden dolayı cildin gözeneklerinin tıkanmasına neden oluyor, cildin nefes almamasını sağlıyor, bu da erken yaşlanmaya, ciltte sararmaya, gözaltı torbalarının erken yaşta oluşmasına neden oluyor. Problemli ciltlerde baktığımız zaman özellikle sigara kullanan ciltlerde cildin elastikiyet dediğimiz tabakasının biraz daha hasar gördüğünü, cildin kendi doğal renginin yok olduğunu, gözaltında oluşan morlukların, torbaların ki bunların çok da bir tedavisi yok çünkü bu hücrenin yenilenmesini engelliyor. Bu durumda cildin üzerinde oluşan ölü tabakalar biriktikçe cildin nefes alması da engellenmiş oluyor" şeklinde konuştu.

"STRES DE YAŞLILIK NEDENİ"

Stresin de cilde zarar verdiğini ve erken yaşlanmaya neden olduğunu ifade eden Esmer, "Cildimize çok fazla zarar veren durumlar var. Bunlardan biri de güneş ışınlarıdır. Özellikle ozon tabakasında oluşan hasardan dolayı güneş ışınlarının direk gelmesi ile beraber cildimizde kalıcı izler, hatta cilt kanserine kadar giden durumlar yaşanıyor. Çillenmeler, yüzeysel çillenmeler doğuştan gelmeyen benler ki, bunlar basite alınmayacak durumlardır. Güneşlenirken direkt yüzünüzü güneşe çevirip güneşlenmemenizi tavsiye ederiz. Sadece güneş yakmaz, soğuk ve ayaz da cildi kötü hasara neden olacak etkiler oluşturur. Stres özellikle günümüzün hastalığı. Stres anında şöyle düşünürüz. Kan beynime sıçradı dediğimiz tabirler vardır. Aynı şekilde cilt de stresten etkileniyor. Çünkü o anda aldığı bütün vitaminler, mineraller salgılamama durumuna neden oluyor. Stres özellikle erken yaşlanmaya, kırışıklığa ve kötü bir görüntüye neden olur" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title