Haberler

Şehit Binbaşı, Eşine Kendini Siper Etti

Güncelleme:

PKK tarafından otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın eşine kendisini siper ettiği ortaya çıktı.

PKK'lı teröristler tarafından otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aynı saldırıda kolundan yaralanan çocukluk aşkı eşine kendisini siper ettiği ortaya çıktı.

"SEKİZ KURŞUN YAĞDIRDILAR İKİSİ YİĞİDİME BİRİ BANA"

Saldırı anını İHA muhabirine anlatan Şehit Binbaşı Kulaksız'ın eşi Sibel Kulaksız, "Sağ tarafımızdan bildiğim kadarıyla 8 tane kurşun yağdırmışlar. İkisi yiğidime, biri bana. Ama biri daha gelecekti, yiğidim göğsünü bana siper etti, beni korudu. Şehit mertebesine ulaşırken bir de eşini korudu. Yavrularını öksüz bırakmamak için beni yaşattı." dedi.

"BANA SİPER OLDU"

Şehit Binbaşı Kulaksız'ın defnedildiği Amasya'nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyünde taziyeleri kabul eden eşi Sibel Kulaksız, "Bize pusu yaptılar. Eşime başka türlü zaten gücü yetmezdi onların. Aslandı, yiğitti, adı gibiydi. Korktular. Bize ateş ettiler. Eşim sağ omzunda beni korudu. Bana siper oldu. Beni kurtardı. Göğsünü siper etti ben ölmeyim diye. Kaç defa şehit oldu. Hem kalbinden vurdular. Sonra bana bir şey olmasın diye sağına attı kendini. Yiğidimi vurdular. Adı gibi aslandı. Başka türlü onu tuzağa düşüremedikten sonra vuramazlardı. Korktular yiğidimden." diye konuştu.


EŞİ ORUCUNU AÇMAYA GİDİYORDU

Tayin istemeyip bir yıl daha Malazgirt'te kalmak isteyen eşinin son günlerde yaşanan olaylar üzerine saldırı ihtimaline karşın bütün personelini uyardığını anlatan 2 çocuk annesi Sibel Kulaksız, "Bütün personelini uyarmış. 'Dikkatli olun, dışarı çıkmayın' diye. Kendisi babayiğitti. Kıyafetleriyle birlikte ikimiz gittik. Beni orucumu açmak için bölüğe götürüyordu. Orucumu açacaktım. Orada eşimi vurdular. Pusuya düşürdüler. Başka yapamazlardı zaten." şeklinde konuştu.

"EŞİMDEN KORKTULAR"

Eşinin şehit düşmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonlara adının verilmesini gururla öğrenen Sibel Kulaksız, "Operasyon düzenlediler. Adına da 'Arslan Binbaşı Operasyonu' verdiler. 200 kişiyi öldürmüşler. Daha da ölecek. Bunu bilseydi daha önce şehit olurdu o. Daha önce şehit olurdu. Onlardan korktular hep. Eşimden korktular." ifadelerini kullandı.


"DİMDİK AYAKTAYIZ"

Teyze çocuğu olduğu eşiyle severek evlendiklerini, 15 yaşındaki kızı İrem'in hemşire olmasını istediğini ve cenaze törenine binlerce kişinin katıldığını anımsatıp bölücülere mesaj gönderen şehit eşi Kulaksız, "Arslan gibi binlerce, 100 binlerce, milyonlarca insan gelecek. Hepimiz ayaktayız. Dimdik. O bizim öyle dimdik durmamızı isterdi. Gururla ve biz öyle duruyoruz. Bizi yıkmadılar, yıkamazlar" ifadelerini kullandı.

Şehit Binbaşı'nın İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Elektronik Haberleşme Mühendisliği öğrenimi gören 22 yaşındaki oğlu Dursun Burak da şöyle konuştu: "Babam benim İstanbul Teknik Üniversitesi'nde okumamı çok istiyordu. Orada okumaya devam edeceğim. Şu anda hazırlık sınıfını yeni geçtik, 1. sınıfa başlayacağım. Sınavı geçtiğimi de 3 gün önce öğrenmişti. Çok istiyordu sınavı geçmemi. Birkaç defa girdim sınava. Onu öğrendi. Çok memnun oldu, mutlu oldu. Güzel bir şekilde okuyup, bitirmemi isterdi babam ve ben yapacağım inşallah."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title