Haberler

Şampiyon Güreşçi Mahmut Demir'in 90 Madalyası 18 Yıldır Kayıp

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir’in 18 yıl önce çalınan 90 madalyasından hala haber yok. Demir, madalyalarını geri getirmesi halinde hırsızdan şikayetçi olmayacağını ve sürpriz ödül verebileceğini söyledi.

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir'in 18 yıl önce çalınan 90 madalyasından hala haber yok. Demir, madalyalarını geri getirmesi halinde hırsızdan şikayetçi olmayacağını ve sürpriz ödül verebileceğini söyledi.

Memleketi Amasya'da 18 yıl önce evinden çalınan, büyük çoğunluğu altın olan 90 madalyasının üzüntüsünü halen yaşadığını belirten Mahmut Demir, "Avrupa şampiyonaları, Dünya şampiyonası, Olimpiyat oyunları madalyalarım hala kayıp. Bunların yanı sıra dönemin Cumhurbaşkanlarının, Başbakanlarının, Genelkurmay Başkanlarının vermiş olduğu altın saatler vardı. Onlar da kayıp. Hadi saatlerden vazgeçtim ama bu madalyalar benim için çok kıymetli. Madalyalar benim evladım gibi. 18 yıldır beni evlatlarımdan uzak bırakıyorlar. Bunların maddi değerinden çok, manevi değeri benim için çok önemli" dedi.

Eski milli güreşçi Yaşar Doğu'nun madalyalarının da hazin bir şekilde kaybolduğunu hatırlatarak hırsızlara seslenen Demir, "34 yıl sonra ben bu ülkeye Dünya Şampiyonluğu madalyası getirdim. O benim koleksiyonumda yok. 28 yıl aradan sonra Olimpiyat şampiyonluğu madalyası getirdim, o da yok. Onların çok işine yaramaz ama benim çocuklarıma bırakacağım en büyük servet. Getirsinler. Onlara kızgın, dargın da değilim. Belki bir cahillik yapmış olabilirler. Hatta beni evlatlarıma geri kavuşturacakları için onlara sürpriz bir hediye de verebilirim. Eritmişler ise veya geri dönüşü olmayan bir yerdeyse hiç değilse bunu bana söylesinler. Ben de bir gün gelecek diye beklemeyeyim" diye konuştu.

"AMERİKALIYI YENDİĞİM MADALYA YOK"

Madalyaların geri gelmesi halinde şikayetçi olmayacağını anlatıp elinde kalan rahmetli babasının muhafaza ettiği 56 madalya, çok sayıda plaket, saat ve devlet üstün hizmet madalyası ile üzüntüsünü hafifletmeye çalışan Demir, "Amerikalı'yı yendiğim madalya yok. Dünya şampiyonası madalyası o. 28 yıl aradan sonra kazandırdığım olimpiyat şampiyonluğu madalyası yok. Dünya şampiyonu olduğumda aldığım kemer yok. 100 yıl sonra cihan şampiyonu oldum ben, madalyam yok. Hepsi sonuçta mücadele vererek kazanmış olduğumuz başarılar" şeklinde konuştu.

MAHMUT DEMİR KİMDİR

Mahmut Demir, dünya güreş literatürüne adını "Türk Tankı" olarak yazdırmış bir güreşçidir. 1984 yılında güreşe başlayan Demir, Ulaştırma ve TEDAŞ spor kulüplerinde güreş yaptı. Güreş kariyeri boyunca Alaattin Yıldırım, Nabi Bayram ve Yakup Topuz ile çalıştı. Atlanta 1996 Olimpiyat Oyunları finalinde Beyaz Rusyalı eski olimpiyat şampiyonu Alexander Medvedev'in oğlu Aleksei Medvedev'i yenerek serbest güreşte 28 yıl aradan sonra Türkiye'ye altın madalya kazandırdı. 1993 yılında bu son yüzyılın İran'da yapılan Cihan şampiyonluğu unvanını Türkiye adına bulunduran tek sporcudur. 1997 yılında güreşi bıraktı. Amasya'nın Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi tek ismi olmanın yanı sıra devlet sporcusudur. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Amasya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title