Haberler

Sahibinden Okunmamış 400 Adet Kitap

Ankaralı tiyatro sanatçısı Mehmet Hürmüzlü, kitap evlerinin raflarına koydurmayı başaramadığı "Ay Parçası, Ben Seni Mutlu Etmek İçin Varım" isimli şiir kitabı baskılarını, "Bu ülkede yazdıklarının değeriyle değil, parasını vererek yazar oluyormuşsun. İster sobada yak, ister mangalda" diyerek açık artırmaya çıkardı.

Ankaralı tiyatro sanatçısı Mehmet Hürmüzlü, kitap evlerinin raflarına koydurmayı başaramadığı "Ay Parçası, Ben Seni Mutlu Etmek İçin Varım" isimli şiir kitabı baskılarını, "Bu ülkede yazdıklarının değeriyle değil, parasını vererek yazar oluyormuşsun. İster sobada yak, ister mangalda" diyerek açık artırmaya çıkardı.

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Devlet Tiyatroları sanatçısı ve rejisörü İsmet Hürmüzlü'nün tiyatrocu oğlu Mehmet Hürmüzlü, yaşadığı sağlık sorunlarının tiyatro yapabilmesine engel olduğu için yazarlık ve müzisyenlik yapmaya başladı. "Ay Parçası, Ben Seni Mutlu Etmek İçin Varım" isimli ilk şiir kitabını geçtiğimiz günlerde çıkaran Hürmüzlü, herhangi bir yayıneviyle anlaşamadığından kitabını raflarda değil, internet ortamında satışa çıkardı. Bir açık artırma sitesinde "Sahibinden 400 adet okunmamış kitap" başlığıyla kitaplarını satışa sunan Hürmüzlü, açıklama olarak da şu eleştirileri sıraladı:

"Şiir kitabı, Hatasız! kapağı bile açılmamış! Gıcır gıcır. İçeriği mi? Aman boşver. Ben de bir ara ilgilenmiştim ama inan bana insanlar için bunun hiç önemi yok. Kapağı çok şık! vitrininizde falan çok elit görünür. Ben yazdım! 115 tane şiir var içinde, 165 sayfa! Bayağı kalın görünüyor. Tekrar ediyorum, çok şık duruyor şöyle bakınca. Denedim,uğraştım fakat bir kitapevinin raflarına koydurmayı başaramadım (Bu ülkede yazdıklarının değeriyle değil 'Parasını vererek' yazar oluyormuşsun) Kimse kapağını açıp içine bakmadı bile. İster sobada yak ister mangalda! 1.kalite kağıt çıtır çıtır yanıyor kurban olduğum. Şok Kampanya! 400 adet kitap alana 50 adet hediye! +450 adet kitapla ne yapacağı fikri! + 5 kovan bal! Bizden!"

İHA muhabirine açıklama yapan Mehmet Hürmüzlü, yayınevlerini eleştirmek için böyle bir yönteme başvurduğunu dile getirdi. "Okuyunca fark edeceksiniz 'aşk ve acı tek yumurta ikizidir'" diyen Hürmüzlü, kitabı yazarken, kafasında kurguladığı sanatı, yaşadığı gerçeklerle aynı oranda karıştırdığını ancak acının biraz daha ağır bastığını söyledi. Aşk, acı ve nefretin duygusal bir ölçü biriminde birbirinden ayırt edilemeyeceğini savunan Hürmüzlü, şöyle devam etti: "Çok hızlı bir şekilde birbirine dönüşebilir, birisini yaşarken öbürüne dönüşmesini fark edemeyiz bile. Eğer bunların en yoğun hallerindeyken bir madde biçiminde katılaştırıp, kafamızdan dışarı çıkarabilseydik, neredeyse aynı göründüklerini fark edecektik. Duygularını uçlarda ve yoğun yaşayan insanlar bunu çoktan fark etmiştir ve anlamsız bir boşluk hissiyle tanımlamaya çalışıyorlardır şimdi. Bana katılmaz mısınız?"

Kitaptaki akışı, "Acıdan aşka, durduğun yerden bir yolculuk" olarak nitelendiren Hürmüzlü, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kitabı okurken bu keskin duygular arasında daha yumuşak ve kontrollü geçişler yaptığınızı hissedeceksiniz. Bu, bir şiir kitabından çok, kağıt üzerine kelimelerle resim yapılmış 165 sayfa bir resim galerisi. Boyalarım duygular. Bana ilham veren, günlük rutin yaşantımız içerisinde bu muazzam dönüşümü fark etmeden, zarar görmeden, bebek kadar temiz(!) yaşıyor oluşumuz. Şükürler olsun aşka. Melankoliyi severiz. İçinde en çıplak haliyle 'İnsan'ı bulacaksınız çünkü insan, aşk ve acıdır." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Devlet Tiyatroları İsmet Hürmüzlü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title