Haberler

Tanınmış Kuaför Saç Tasarımlarıyla IŞİD'e Savaş Açtı

Güncelleme:

Türkiye'nin tanınmış kuaförlerinden Harun Cici, terör örgütü IŞİD'e karşı saç ve makyajla savaş açtı.

Türkiye'nin tanınmış kuaförlerinden Harun Cici, terör örgütü IŞİD'e karşı saç ve makyajla savaş açtı. Modellere, barış mesajları içeren saç tasarımları ve makyaj yapan Cici, bu şekilde Ankara'ya yürüyeceklerini söyledi.

KOBANİ'YE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YAPTI

Türkiye'nin fahri doktora unvanlı ilk kuaförü Harun Cici, sanatını bu kez Kobani (Ayn el Arap)'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek için konuşturdu. Balerin Gülçin Turan, Yapımcı Figen Dülgeroğlu ve Ressam Özlem Kalmaz'ı kendisine model olarak seçen Cici, saçları dikkat çekici ve mesajlar içeren şekilde tasarladı.

AY YILDIZ TÜRKİYEYİ TEMSİL EDİYOR

Tasarladığı saçlarda renkliliği ve barışı vurguladığını söyleyen usta el Cici, "İlk saçımızda kartal figürü var. 'Barışın dostluğun ve iyiliğin simgesine yaparsan sana geri döner' felsefesini anlatıyor. İkinci saçımızda Türk bayrağı var. Türk bayrağı Türkiye'yi temsil ediyor. Üçüncü saçımız barışın simgesi. Ortadoğu halklarının barışı için böyle bir şey düşündük" dedi.



Modellerin makyajlarında da mesajlar veren Harun Cici, bir yüzün bir tarafında güzelliklerle barış içinde yaşamayı diğer tarafta savaşın kirliliğini ve şiddeti anlatıyor.

"BU ATEŞ SÖNSÜN DİYE…"

Kobani'de yaşanan savaşa duyarlılığı arttırmak için "Barışa yürüyüş" adını verdikleri bu projeyi hazırladıklarını söyleyen Saç Tasarımı Uzmanı Harun Cici, şöyle konuştu: "Kobani'de bir alev yanıyor. Bu ateş sönsün diye, duyarlılığı arttırmak için Ankara'ya yürüyeceğiz. 'Sanatla, edebiyatla, estetikle barışı öne çıkarmak' diye bir derdimiz var. Savaşlar olmasın, hiçbir ana ağlamasın. Umarım ki kısa zamanda IŞİD belası Ortadoğu'dan temizlenir ve barış dolu bir dünya olur. Onun için biz bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz."



"MEZOPOTAMYA KÜLTÜRÜNÜ YOK EDECEKLER"

IŞİD'in estetiğe karşı bir düşmanlığı olduğunu söyleyen Cici,

"Ortadoğu'daki tarihler boyunca var olan Mezopotamya kültürünü yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar, heykelleri yıkıyorlar. Biz de tam tersi, IŞİD'i estetikle, sanatla, edebiyatla, resimle, kültür ve müzikle yok etmek için yola çıktık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mezopotamya Türkiye Kobani Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DILGEŞmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

AMAN NE SAÇMA BİR SAÇ MODELİ

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title