Haberler

(ÖZEL HABER) - Rantçılar, Fakıbaba Sayesinde 'Hayırsever' Oldu!

Güncelleme:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, görevi bırakmadan önce açılışları hızlandırdı. Görev süresinin dolacağı 30 marta kadar belediyenin gerçekleştireceği bir dizi açılışlara katılacak olan Fakıbaba, burada halkla vedalaşmayı planlıyor. Fakıbaba'nın dünkü durağı ise, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi H. Eyyüp Koç Kadın Eğitim ve Gençlik Merkezi'ydi. Ahmet Erseven Mahallesi'nde yapılan merkez, iş adamları Mehmet ve Ahmet Koç tarafından yaptırıldığı için merhum babalarının ismi verildi. Ancak madalyonun diğer yüzü çok farklı. İddiaya göre, yaklaşık iki yıl önce Koç kardeşlere ait Karşıyaka Mahallesi'ndeki ticari alan statüsünde bir arsa konut alanına çevrilmek istendi. İstanbul'da, kıramayacağı bir kişinin devreye girmesi üzerine Fakıbaba, birlikte seçildikleri meclis üyeleri adına ve kendi adına konut alanına çevirme sözü verdi. AK Partili meclis üyelerine ise kendisinin karışmayacağını belirtti. Şanlıurfa'ya dönen Fakıbaba, kendi grubunu toplayarak söz konusu arsanın konut alanına çevrilmesi için mecliste destek istedi. Grubu da arsa değerinin ticari alan haliyle yaklaşık 5 milyon TL olduğunu, konut alanına çevrilmesi halinde yaklaşık 15 milyon TL'ye çıkacağını bu sebeple arsa sahiplerinin belediyeye 2 milyon 500 bin TL bağışta bulunma şartını öne sürdü.

AK PARTİ MECLİS ÜYELERİ DE DESTEK VERDİ
Arsa sahiplerinin de teklifi kabul ettikleri ancak ödemeyi hemen yapmayacakları, 2 milyon 500 bin TL'lik bir çeki Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin'e yediemin olarak bırakacakları, arsanın statüsünün konuta çevrildikten sonra Ertekin'in çeki belediye yetkililerine teslim edileceği yanıtı geldi. Teklif, Fakıbaba ve meclisteki ekibi tarafından uygun görüldü. Arsa sahipleri AK Parti meclis üyelerini de yakın markaja alarak arsanın sorunsuz bir şekilde meclisten geçmesini sağlandı. Koç kardeşlere ait ticari alan statüsündeki arsa çarpık kentleşmenin yanı sıra sahibine rant da sağlamış oldu.

BELEDİYEYE GELMESİ GEREKEN 2 MİLYON UÇTU
Fakıbaba'nın sözü yerine geldiği ve arsa konut alanına çevrildiği için belediye başkan yardımcıları, emanet olarak bekleyen 2 milyon 500 bin TL'lik çeki almak üzere ŞUTSO Başkanı Ertekin'e gitti. Ertekin'in yanıtı başkan yardımcılarını adeta şoke etti. Ertekin, Koç kardeşlerin çekin teslim edilmemesi ve kendilerinin Fakıbaba ile farklı anlaştıkları mesajını iletti. Bu durum üzerine yardımcılarının ulaştığı Fakıbaba, Koç kardeşlerin Ahmet Erseven'de kadın merkezi yapacakları yönünde farklı bir anlaşma yaptığını belirterek, bu sebeple çekin alınmadan geri dönülmesini istedi. Ancak işin en skandal boyutu ise belediyeye ait olan arsada yapılan kadın merkezinin değerinin yaklaşık 500 bin TL olması. Yani arada belediyenin kasasına girmesi gereken 2 milyon TL bir şekilde uçtu. Merkez sadece üç binadan oluşuyor. Birisi gençlik merkezi diğer ikisi ise kadın merkezi. Kadınlara ayrılan binalardan birisi ise konferans salonu. Binaların içerisinde kayda değer önemli bir teknik donanım yok.

FAKIBABA, MALİYETİ BİLMEDİĞİNİ BELİRTTİ
Fakıbaba bu iddiaya ilişkin Gazete İpekyol'a daha önce yaptığı açıklamada, kadın merkezi maliyetinin ne kadar olduğunu bilmediğini, ama ekibinin bunu takip ettiğini ve 2 milyon 500 bin TL'ye yakın bir maliyetin harcandığını öne sürdü.

FAKIBABA, KADINLARLA VEDALAŞTI
30 martta yapılacak yerel seçimlerde partisinden aday gösterilmediği için görev süresi dolacak olan Fakıbaba, döneminde yapılan hizmetlerin açılışlarını hızlandırdı.

Arsa rantının karşılığında yaptırılan Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki kadın ve gençlik merkezinin açılışında mahalle sakini kadınlara belediye tarafından bir sıra gecesi düzenlendi. Kadınlar türkülerle coşarken, Fakıbaba da sanatçılara eşlik ederek coştu. Burada kısa bir konuşma yapan Fakıbaba, "Sizler Fakıbaba'yı bağrınıza bastınız. Çok büyük emekleriniz var. Sizlerle yürekten gurur duyuyorum. Sizlerle hep beraber olduk. Bu kardeşiniz sizin sıkıntılarınızı biliyordu. Çamuru, çöpü, eşleriniz eve geldiği zaman ayakkabıları kir pas içerisinde, paçaları çamurlu. Eskiden belki iki günde bir yıkamak zorundaydınız, ama şimdi havanın temizliği, çevrenin temizliği… Arkadaşlar burayı adım adım biliyorlar. Bizim burada yapacağımız ihale bile hazırlanmış durumda.
Göreceksiniz yarın tekrar çalışma başlayacak. Biz söz verdik gidinceye kadar çalışacağız dedik. Ve özellikle kadınlar ve özellikle engelliler ve özellikle gençler, eğer bir belediye başkanı bir şehrin güzelleşmesini istiyorsa önce kadına önem vermelidir. Bunu iltifat olarak söylemiyorum. Çünkü sizinle başlıyor. Eğer rahmetli anam bana temizliği öğretmeseydi, bu Urfa bu kadar temiz olmazdı." diye konuştu.

FAKIBABA, HAYATİ HARANİ'DEKİ KADIN MERKEZİNİ ÖVDÜ
Diğer kadın merkezleri ile ilgili de bilgi veren Fakıbaba, şöyle devam etti: "Şu anda bir tanesi TOKİ'ye yapılıyor. Hayati Harrani'de var. Süleymaniye'de var, Topdağı'nda var. Bakın bu salonların amacı şu; Mutlaka benden sonra gelecek arkadaş da size en güzel şekilde hizmet edecektir. Edeceğine yürekten inanıyorum. Burada eğitimler alacaksınız. Burada kurslar, burada tiyatrolar, burada kadın örgütleri bir araya gelecek. Güçlü olacaksınız. Güçlü kadınlar bir valiye, bir belediye başkanına gittiği zaman yaptırmayacağı hiçbir şey yoktur. Bu salon onun için yapıldı. Eğitiminiz için yapıldı. Örgütlenmeniz için yapıldı. Ne kadar güzel bir şey. Burada eğitiminiz, burada bilgisayarınız, Hayati Harrani'de var, inşallah burada da olacak, altta bir spor salonu var. Mesela Hayati Harrani'de kadınlarımız çamaşırlarını getiriyor, kreşe çocuklarını koyuyor. Bir taraftan çamaşırlarını yıkıyor, o sırada eğitim alıyor."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

ahmet eşref fakıbaba ahmet koç şanlıurfa ak parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title