Haberler

PKK'nın Kaçırdığı Polisin Ailesi Endişeli

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı teröristlerce kaçırılan Mardinli polis memuru Vedat Kaya’nın gözü yaşlı ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce kaçırılan Mardinli polis memuru Vedat Kaya'nın gözü yaşlı ailesinin endişeli bekleyişi sürüyor.

25 Temmuz günü akşam saatlerinde ağabeyinin düğün hazırlıkları için gittiği Muş'tan Mardin'e dönen polis memuru Vedat Kaya'nın içinde bulunduğu otomobil, Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında, Abalı ve Tabantepe mevkileri arasında yol kontrolü yapan PKK'lı teröristlerce durduruldu. PKK'lı teröristler polis olduğunu anladığı Vedat Kaya'yı, ağabeyi, yengesi ve yengesinin akrabalarının gözü önünde araçtan zorla indirdi. Vedat Kaya ile birlikte aynı araçta bulunan 5 kişinin tüm ısrarlarına rağmen PKK'lı teröristler, polis memurunu dağlık alana götürdü. İstanbul Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Vedat Kaya'dan 14 gündür haber alınamıyor.

"DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPARKEN OĞLUMUN KAÇIRILDIĞINI DUYDUM"

Kimsenin burnu kanamadan bir an önce oğluna kavuşmak istediğini belirten Baba Şehmus Kaya, büyük oğlu için düğün hazırlıkları yaparken oğlunun kaçırıldığını öğrendiğini söyledi. Baba Şehmus Kaya, "2 gün sonra büyük oğlumun düğünü olacaktı. Ağabeyinin düğünü için izne ayrılıp Mardin'e geldi. Ağabeyi ve yengesini almak için Muş'a gitmişlerdi. Muş'tan dönüşte PKK'lılar yolu kesip kimlik kontrolü yapmış. Oğlumun üzerinden polis ibaresi yazılan bir kimlik çıkınca otomobilden indirmişler. O esnada arabada ağabeyi ve yengesi de bulunuyordu" dedi.

"7 GÜN BOYUNCA KENDİ İMKANLARIMLA ARAMA YAPTIM"

7 gün boyunca kendi imkanları ile dağ tepe oğlunu aradığını ifade eden Baba Şehmus Kaya, "Evladımın hiçbir suçu yok. Allah rızası için evladımı istiyorum. Bu ülkeye artık barış gelsin istiyorum. Kimsenin parmağı dahi kanamasın. Biz fakir bir aileyiz. Hiçbir şeyimiz yok. Oğlum bize bakardı. Bazı zamanlar kendi cebinde para bırakmaz tüm maaşını bize yollardı. Vedat kendisini düşünmez, bizim geçimimiz için çırpınırdı. 11 kişilik aileme o bakardı" şeklinde konuştu.

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne Emine Kaya ise evladına kavuşacağı günü umutla beklediğini söyledi. Anne Kaya, "Ağabeyinin kına gecesinden bir gün önce kaçırdılar oğlumu. 14 gündür oğlumdan haber alamıyorum. Oğlumu bıraksınlar. Bizim kimseye zararımız dokunmadı. Bu ülkeye barış gelsin artık ve böyle olaylar ile karşılaşmayalım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Vedat Kaya'nın kaçırılmasından bir kaç gün sonra aynı bölgede, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru Sedat Yalabak da teröristlerce kaçırılmıştı. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Vedat Kaya Emine Kaya Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title