Haberler

Piyasaya Sürülen Sahte Altın Zincir Sayısı Artıyor

Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, piyasa sürülen sahte altın zincir konusunda vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda tüm ülke çapında artan sahte zincir dolandırıcılığı sonrasında Sakarya Sarraf Kuyumcu ve Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes, vatandaşlara ve esnafa uyarılarda bulundu. Serbes, "Sahte altın özellikle zincir çok fazlalaştı, yoğunlaştı. Biz esnaflarımızla beraber emniyet mensupları ile bunları mümkün mertebe değerlendirmeye ve takip etmeye çalışıyoruz. Yalnız esnafı dahi kandıracak derecede profosyonelce yapılmış zincirler var. Has gümüşten yapılmış 10 mikron altın kaplama zincirler var. 10 Mikron kaplama altında çok ciddi bir kaplamadır. Hal böyle olunca esnaf da yanılabiliyor. Mihenk taşında da altın gösteriyor maalesef bu ürünler kendini. Bunu ancak ateşe vurmak lazım bu da çok uzun bir prosedür olduğu için çok aşırı bir terbiyeli bir göz olması lazım. Tezgahtar çalıştıran esnaflarımızı da buradan uyarmak istiyorum. Patenti var. Altın zincirdeki bütün özellikleri taşıyor ve patentli oluşu bu işin kalpazanlık için yapıldığının en büyük delilidir" diye konuştu.

"ESNAFIMIZ ÇOK DİKKATLİ OLMALI"

Sahte altın zincir konusunda esnafı uyan Başkan Serbes, "Esnafımızı bu konuda uyarıyoruz ve bilgilendirmeye çalışıyoruz. Patentli kaplama zincirlerin resimlerini kendi aramızdaki iletişim bloklarında devamlı gösteriyoruz. Çünkü maliyeti düşürmek için aynı zinciri farklı vilayetlere sunuyorlar. Kalpazanlarda maliyeti düşürmek için çok farklı modelden ziyade tek model üzerine yoğunlaşıyor. Bu modellerin resimleri esnafımızla paylaşıyoruz. Bu paylaşımların verimini alıyoruz" ifadelerini kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title