Haberler

Boş Yere Hapis Yattı, Devlet Tazminat Ödeyecek!

Güncelleme:

Bursa'da boş yere 29 gün hapis yatan Alper Zeybek'e devlet tazminat ödeyecek!

Ferhan Şensoy'un başrollerini oynadığı 'Pardon' filmi Bursa'da gerçek oldu. Boş yere 29 gün hapis yatan sigortacıya devlet 4 bin 500 lira tazminat ödeyecek.

"SUÇSUZUM" DEDİ, KİMSE İNANMADI

Edinilen bilgiye göre, Karacabey'de sigortacılık yapan 34 yaşındaki Alper Zeybek, 2005 yılı Nisan ayında polis tarafından "sahte resmi evrak düzenlemek" suçundan gözaltına alındı. Hem poliste, hem savcılıkta suçsuz olduğunu söyleyen Zeybek'e kimse inanmadı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE OLDU

Sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Zeybek hakkında Karacabey Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Hamile olan eşini bu zor günlerinde yalnız bırakan Zeybek, parmaklıklar arasında baba olduğu haberini aldı. Daha bir kahrolan Zeybek, 29 gün tutuklu kaldıktan sonra yapılan ilk duruşmada tahliye oldu. 5 yıldır süren yargılama sonunda mahkeme, sanık Zeybek'in suçsuz olduğuna kanaat getirerek, beraatine hükmetti.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI, KAZANDI

Alper Zeybek, Avukatı Sinan Yumitkan aracılığı ile kabus dolu günlerinin bedeli için hazine aleyhine tazminat davası açtı. Haksız yere tutuklandığı için devletten tazminat isteyen Zeybek'in davası 3 yıl sürdü. Mahkeme, davacı Zeybek'e devletin 4 bin lirası manevi, 500 lirası da maddi toplam 4 bin 500 lira ödemesine hükmetti.

"ÇOK ZOR GÜNLERDİ"

Başından geçenlere karşılık verilen tazminatı değerlendiren Zeybek, yaşadığı hapis günlerini, 'çok zor günlerdi' diye değerlendirdi. Hukuk savaşının 8 yıl sürdüğünü anlatan Zeybek, "Akşam evine gidemiyorsun. Sevdiklerinden uzaksın. Hiç yaşamadığım bir durumdu. Hayatımda savcı görmemiş, hiç ifade vermemiştim. Çok zor günlerdi. Hiç alışmadığım bir ortam. 12 kişilik koğuşta 16 kişiyle kaldığımız günler oldu. Hayli zor bir süreçti. O zaman eşim hamileydi. Onun için de çok zor oldu. O süreçte bunları yaşaması anlatılamaz. Görüş gününde beni görünce yıkıldığını görmek en kötüsüydü. Doktora gidip gelmesi gerekiyor, kontrolleri vardı. Ben o zorlu döneminde eşimin yanında olamadım. Haftada bir görüş günlerinde demir parmaklıklar arkasından haberini alıyordum" dedi.

"ADALET YERİNİ BULDU"

Zeybek'in Avukatı Sinan Yumitkan ise, haksız yere tutuklanan müvekkili için toplam 8 yıllık bir hukuk savaşı verdiklerini ifade ederek, "Adalet yerini buldu. Hürriyet kadar önemli bir şey yoktur. Bunun esarete çevrilmesinin bedeli, geç de olsa, az da olsa ödendi" diye konuştu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Ferhan Şensoy Karacabey Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Mevlüt ÖZDEMİRmevlutozdemir64@hotmail.com:

Hukuk herkese bir gün lazım olur.Dünya'nın her yerinde hukuk işlemi son notayı koysa dahi ,suçsuzluğunu kanıtlayacak belge ve bilgiler ortaya çıksa ,hukuksuzluğu ortadan kaldırmak ve masumluğun şartlarını yerine getirmek ,hukukun işi ve görevidir.Bu hukuku,devleti,hukukçuyu ,masumu,Kamu vicdanını ve uluslar arası hukuku mutlu eder . hukuksuz iş yapanları ve hukuku amaçlarına ulaşmak için araç olarak kullananları da üzer.Hukuksuzluk da hukuk her zaman kurulur. Uluslar arası evrensel hukuk kuralları her ülkede bu şekilde uygulanır.Doğru iş yapılarak hukuksuzluk ortadan kaldırılmıştır.

0
0
yanıtYanıtla
Ne yargıymış beabc@yahoo.com:

Sevgili yargımız tayyipe bir kelime için 50 bin tl tazminata hükmeder, yalnışlıla adamı 30 gün içeri attıklarında 5 bin tl verirler. Ya o adamın bir aylık iş kaybı ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title