Haberler

Onlar "Hayatın Melekleri"

Her yıl binlerce insanımızı kurban verdiğimiz trafik terörü İzmir’de lise öğrencilerini harekete geçirdi.

Her yıl binlerce insanımızı kurban verdiğimiz trafik terörü İzmir'de lise öğrencilerini harekete geçirdi. "Hayatın Melekleri Emniyet Kemerleri" isimli bir takım kuran 5 lise öğrencisi, ölümlü kaza yapan araçların içerisine girip birbirlerinin fotoğrafını çekti. Bu fotoğrafları herkesin görmesini isteyen öğrenciler çareyi gezici sergi olmakta buldu.

Trafik terörüne "dur" demek için başlatılan 2. Ulusal Trafik Olimpiyatları'na hazırlanan İzmir Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, dikkat çekici bir projeyi hayata geçirdi. Her yıl ortalama 4 bin vatandaşımızı yitirdiğimiz trafik kazalarında en büyük ihmalin emniyet kemeri takmamak olduğunu anlayan öğrenciler, "Hayatın Melekleri Emniyet Kemerleri" isimli bir takım oluşturdu. Danışman öğretmenleri Öznur Karakurt öncülüğünde ölümlü kazalara karışan araçların içerisine giren öğrenciler Furkan Dirik, Buse Duman, Sena Ebrar Ünal, Hacer Şahan ve Bermal Saka birbirlerinin fotoğraflarını çekti.

YOLLARA DÜŞTÜLER

Farkındalık oluşturmak için çektikleri ürkütücü fotoğraflarla bir sergi açan öğrenciler, daha çok kişiye emniyet kemerinin önemini anlatabilmek için yollara düşmüş. Daha çok insana ulaşabilmek için kentin en işlek caddelerinden, çarşılara ve hatta Türk Sanat Müziği Konserlerine gezici sergilerini taşıyan öğrenciler, okullarındaki arkadaşlarına ise trafik simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemini anlatmaya çalıştı. Gezici fotoğraf sergilerinin adını "Bir Saniye" koyan öğrenciler, yoldan geçen vatandaşlara broşür dağıtıp, "Ayıracağınız bir saniye sizi hayata bağlar" diyor.

"HER BİR CANA ULAŞMAK İSTİYORUZ"

2. Ulusal Trafik Olimpiyatları'na katılmak üzere 5 öğrencisiyle bir takım kurduklarını anlatan Fotoğraf Grafik Öğretmeni Öznur Karakurt, "Yılda 3-4 bin vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Trafiğe girdiğimiz andan itibaren hepimiz birer kazazede adayıyız. Aracın içindeki en iyi güvenlik aracının emniyet kemeri olduğunu düşünüyoruz. Emniyet kemerini taktığımız takdirde herhangi bir kazayla karşılaştığımızda ölüm ve yaralanmalardan kurtulma şansımız artıyor. Emniyet kemerinin çok önemsenmediğini düşündüğümüz için, yaralanma ve ölüm sayısını azaltabilmek adına emniyet kemeri konusunu seçip 'hayatın melekleri emniyet kemerleri' derken de o emniyet kemerinin bir can kurtarıcı olduğunu ifade etmek istedik" dedi.

Öğrencilerin emniyet kemerinin önemini daha iyi anlamaları adına kaza yapmış araçların içine girerek birbirlerini fotoğraflamalarını ve bunun öğrencilerde oluşturduğu etkiyi anlatan projenin danışman öğretmeni Karakurt, "O araçların içine girdikten sonra bu duyguyu çok daha yoğun hissedince kampanyamızda inanılmaz bir hız kazandık. Her bir cana ulaşmak istiyoruz. Fotoğraf grafik bölümü olduğumuz için kendimizi fotoğraf sanatı ile ifade etmek istedik ve yürüyen bir fotoğraf sergisi oluşturduk. Fotoğrafları yürütmekteki amacımız herkese ulaşabilmekti. İnsanlara ulaşabileceğimiz her yere gidiyoruz" diye konuştu.

"RESİMLERDE KENDİMİZİ GÖRÜNCE ÜZÜLDÜK"

Bazı insanların gezici sergilerine dikkat etmediklerinden şikayet eden proje öğrencilerinden Sena Ebrar Ünal, "Bazıları gerçekten dikkat ediyorlar ve heyecanlanıyorlar. Emniyet kemeri kullanmamanın ne demek olduğunu anladılar. Resim sergimizle birlikte daha da çok anladılar. İlk başta sadece bir yarışma için yola çıkmıştık ama zamanla, bir şeyler öğrendikçe emniyet kemerinin gerçekten önemli bir şey olduğunu fark ettik. İnsanlara da öğretmek istediğimiz için devam ediyoruz" dedi. Kaza yapan araçlar içerisinde birbirlerini fotoğrafladıklarını da anlatan Ünal, "Kaza yapmış araçları gördüğümüzde tepki vermedik. Sonra bazı araçlardan ölüler ve yaralılar çıktığını öğrendik. Resimlere bakıp kendimizi gördüğümüzde 'evet bunun içinde biz de olabilirdik' dediğimizde üzüldük" ifadelerini kullandı.

ÜNLÜLERDEN DESTEK

"Hayatın Melekleri Emniyet Kemerleri" takımına ünlülerden de destek geliyor. Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı 'Şeker Ağa' karakteriyle ünlenen İzmirli oyuncu Yüksel Ünal da 'Hayatın Melekleri'ne destek verdi. Çektiği videoyla öğrencilere destek olan Ünal, "Emniyet kemeri taktığınızda size sarılan o şey aslında emniyet kemeri değil sevdiklerinizdir. Sevdiklerinizin size sarılmasına izin verin" mesajı verdi.

TRAFİK OLİMPİYATLARI

Trafik Olimpiyatları, Trafikte Gençlik Hareketi projesi kapsamında, lise çağındaki gençlerin trafik güvenliği konulu bir kampanya hazırlayarak; hem yaparak-yaşayarak öğrenmeleri, hem de yaşadıkları yerlerde trafik güvenliği konusunda farkındalık ve bilinç oluşturulmasına katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen bir yarışmadır. Trafik Olimpiyatları çerçevesinde, lisede okuyan öğrencilerin yaşadıkları yerlerde gördükleri ve trafikle ilgili bir soruna yönelik olarak bir kampanya hazırlamaları istenmektedir. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bayraklı Danışman Karakurt İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title