Haberler

Özel Haber) Ölümüne Aydınlık

Adana'da oturdukları apartmanlara elektrik verilmeyince şantiye elektriği kullanan vatandaşlar, şalterin sürekli atması sebebiyle ölüm tehlikesine rağmen hemen her gün elektrik direğine çıkmak zorunda kalıyor.

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi, Serinevler Mahallesi'nde trafo sorunu yaşayan 12 apartmanda yaklaşık 300 konut şantiye elektriği kullanıyor. Ancak aboneliğin konut sayısını kaldıramaması nedeniyle sürekli elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu durum ise vatandaşları canından bezdirdi.

2 yıldan bu yana her akşam elektrik kesintisi yaşadıklarını kaydeden Necati Üney, "TEDAŞ buraya trafo yapmıyor. Trafo olmadığı için abonelik verilmiyor. Mecburen biz burada şantiye elektriği kullanıyoruz. Bir abonelik üzerinden bir apartman elektrik kullanıyor. O da kaldırmıyor. Elektrikler sürekli gidiyor, ev eşyalarımız zarar görüyor. Biz TEDAŞ yetkilileri ile görüştük, valiliğe gittik, Enerji Bakanlığı'na mail attık, bize net bir şey söylenmedi" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ MUM IŞIĞINDA DERS ÇALIŞIYOR"

Celil Altığ ise her türlü girişimlerde bulunmalarına rağmen TEDAŞ'ın kendilerine yardımcı olmadığını ileri sürdü. Çocukların 2 seneden bu yana mum ışığında ders çalıştığını kaydeden Altığ, "Elektrik olmadığı için kışın ısınma sorunu da yaşıyoruz. Bu konuda devletin, TEDAŞ'ın bize yardımcı olmasını istiyoruz. Yaklaşık 300 hane şuanda elektrik aboneliği alamıyor" ifadelerini kullandı.

Hamile komşularının olduğuna dikkat çeken Altığ, "Acil bir şey olduğunda hamile komşularımızı karga tulumba aşağı indiriyoruz" dedi.

Aydın Binardan ise, gün içerisinden direğe şalteri kaldırmak için sayısız defa çıktıklarını belirterek, "Her gün aynı işkence, her gün aynı çile. Gece şalter atınca kimse aşağı inmiyor. Cesaret edemiyor. Herkes karanlıkta sabahı bekliyor. Gündüz olunca kime denk geliyorsa o kaldırıyor. Daha önce bekçimiz vardı. Tek işi şalteri kaldırmaktı. Kısa devre olunca bekçi de korkarak işi bıraktı. Bu işler de bize kaldı" şeklinde konuştu.

TEDAŞ yetkilileri ise, konu hakkında bilgi vermedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title