Haberler

(Özel Haber) Okul Bahçesine Duvar Ör Müdürlüğü Kap

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile ayrılan ilk ve ortaokulların kargaşası sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile ayrılan ilk ve ortaokulların kargaşası sürüyor. Bakanlık tarafından önce, "Okulları ayırın idari personel atayacağız" denildi. Ardından yayınlanan başka bir genelgeyle, "Tek bahçede iki ayrı bina varsa tek müdürü olacak" şeklinde bir açıklama gelince, Torbalı'daki bazı okullar gündemine okul bahçelerine duvar örme planları yapmaya başladı.

KARAR MERAKLA BEKLENİYOR

Başta Kazımpaşa olmak üzere, Çetineller ve Cengiz Topel okullarının bahçesinde bulunan iki binanın arasına duvar örüldüğü takdirde okulların idari personel ataması da yapılabilecek. Şaka gibi nitelendirilen bu karar okullarda şaşkınlık yaşanmasına neden olurken, ortaya şu tablo çıkıyor. Eğer ki, okul bahçesinde iki ayrı bina yer alıyorsa araya örülecek bir duvar ile iki okul aynı isimle de olsa ayrı okullar sayılıp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müdür, müdür yardımcısı ve idari personel ataması yapılacak. ya da duvar örülmeden iki bina olsa da müdür ve idari personeli tek merkezden olacak. Bu konu ile ilgili olarak okul müdürleri il ve ilçe müdürlüğün vereceği kararı merakla beklerken, bazı okullar bu uygulamaya karşı çıkıp, okul bahçelerine duvar örecek.

DUVAR ÖRÜLÜRSE OKUL SAYISI DA ARTACAK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 19 Ağustos tarihinde ilçe müdürlüklerine duyurduğu 2013/20 sayılı resmi yazıyla ön görülen genelgesinde, "Bir okul bahçesinde iki ayrı bina varsa tek merkezden yönetilebilir" ibaresine yer verili. Buna göre bir okul müdürü, iki ayrı okulu tek koltuktan yönetecek. Bu duruma karşı çıkan okul müdürleri ise, okul bahçelerinde bulunan iki ayrı binayı birbirinden ayırmak için duvar örerek tek koltukta tek okulu idare edecek. Söz konusu karar ile birlikte Başta Kazımpaşa olmak üzere, Cengiz Topel, 7 Eylül, Fatih ve Şehit Çavuş okullarının bahçesi önümüzdeki günlerde duvarla bölünebilir. Konuyla ilgili olarak hummalı bir çalışmayı yürüten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, önümüzdeki günlerde söz konusu bu okul bahçelerine duvar mı örülecek, yoksa personel ataması mı yapılacak? Konularında bir karar verip duyuruda bulunacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cengiz Topel Torbalı Yerel Haberler

title