Haberler

Obsidiyen Taşı İçin Atölyeler Açılacak

Bitlis Valisi Orhan Öztürk, sadece Nemrut ve Süphan dağında bulunan Obsidiyen taşını işlemek için atölyelerin açılacağını söyledi.

Vali Öztürk, Güroymak'taki atölyelerde işlenerek Türkiye ekonomisinde söz sahibi olacak Obsidiyen taşının takı tasarımı, el sanatları, banyo, seramik ve sağlık sektöründe yoğun olarak kullanılabileceğini söyledi. Öztürk, "Obsidiyen taşı estetik dekorasyon açısından kullanılabilecek bir lav taşıdır. Obsidiyen taşı kömür rengi ve şeklinde aynı zamanda bu bölgede çok fazla olan bir taştır. İnşallah bununla ilgili ciddi bir üretime geçeceğiz. Evlerimizin her yerinde süs eşyası yapımında kullanılabilecek. Bu taş ile alakalı Güroymak Kaymakamlığımızın bir çalışması var. Ekonomiyi ciddi anlamda destekleyen bu bölgemizde bol miktarda bulunan bu taşımızı her şekilde işleyeceğiz. Obsidiyen taşımızı atölyelerde işlemek için ilk etapta 250 bin TL finansman sağlandı. Bu atölyemizde bu taşı sanat ve estetik dünyamıza kazandıracağız" dedi.

Obsidiyen taşının fiziksel özelliklerinde de kısaca bahseden Vali Öztürk, "Pozitif düşünceyi artırır. Obsidiyen taşı, insanlığa faydalarının çokluğu ile geçmişten günümüze en çok tercih edilen madenlerden biridir. Nadir bulunan renk ve desenleriyle son derece estetik olan obsidiyen taşı, sadece takı ve dekor amacıyla değil aynı zamanda sağlık anlamında da değerlendirilebilen bir taştır. Obsidiyen ev, ofis, otel ve sağlık merkezleri başta olmak üzere tüm yaşam alanlarına değer katmaktadır" şeklinde konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Öztürk Güroymak Türkiye Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title