Haberler

Mültecilerin Yaşam Şartları Yürek Sızlattı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yeni bir hayat kurabilmek için Avrupa ülkelerine daha kolay geçebilmek için kendi istekleriyle İzmir’in Çeşme ilçesindeki Alman Tatil Köyü’ne yerleşen onlarca sığınmacı, kışın gelmesiyle soğukta battaniyeler arasında tek odalı barınaklarda ısınmaya çalışarak yaşam mücadelesi veriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yeni bir hayat kurabilmek için Avrupa ülkelerine daha kolay geçebilmek için kendi istekleriyle İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alman Tatil Köyü'ne yerleşen onlarca sığınmacı, kışın gelmesiyle soğukta battaniyeler arasında tek odalı barınaklarda ısınmaya çalışarak yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'deki iç savaştan ve Afganistan'daki baskılardan kaçan sığınmacıların Türkiye'deki bir adresi de Yunanistan'ın Sakız Adası'na en yakın bölge olan Çeşme Çiftlikköy oldu. Çeşme'den Avrupa'ya göç etmek isteyen Suriyeli ve Afgan mülteciler, kendi istekleriyle bölgeye yerleşti. Kışın gelmesiyle birlikte bölgede tam bir insanlık dramı yaşanırken, mülteciler tek odalı, eşyasız, susuz ve elektriksiz barınaklarda yeni bir hayat umuduyla yaşamını devam ettirmeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜLER YÜREK SIZLATTI

Ormanın içinde terkedilmiş tatil köyünde yaşayan mültecilerin verdiği yaşam mücadelesi ise yürekleri sızlattı. Bulaşıcı hastalıktan korkulan bölgede akşam olunca odalarına çekilen sığınmacılar, 10 metrekarelik alanda 10 kişi kalıyor. Sağlıksız ortamda mücadele veren sığınmacılar arasındaki çocuklar ise dikkat çekiyor. Mülteciler en çokta bölgede açlıkla mücadele ediyor. Kimi zaman sığınmacıların kaldığı alana gelen yardımseverler, barınaklarda yemek dağıtıyor. Çocuklar ve kucaklarında bebekleriyle yemek yarışına katılan kadınlar ezilme tehlikesi geçirmesi ise kameralara yansıyor.

HAVANIN KARARMASIYLA YOLA KOYULUYORLAR

Onlarca mültecinin mesken tuttuğu alanda ise yoğun bir koku hakim. Havanın kararmasıyla mülteciler barınaklarına çekilirken, umut yolculuğu da karanlık havada gerçekleşiyor. Ellerine aldıkları battaniye ve şişme yelekler ile yola koyulan göçmenler, insan kaçakçılarına belirli ücretler ödeyerek deniz üzerinden şişme botlarla yolculuk yapıyor. Hemen hemen her gün ise sahile vuran cesetler umut yolculuğunu ölümle sonuçlandırıyor.

AMBULANS DOĞUMA ZOR YETİŞTİ

Harabe içerisinde yaşayan Afgan ailelerinden iki çocuklu Robina Abrahimi ise üçüncü çocuğunu az kalsın sağlıksız bir ortamda doğum yapacaktı. Bir anda sancılanan Robina Abrahimi'yi gören İHA muhabiri durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Gelen ambulans ile hastaneye giden Robina Abrahimi, üçüncü çocuğunu ise kısa bir süre sonra dünyaya getirdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Suriye Çeşme İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title