Haberler

MHP'li Senem Kılıç'tan CHP'ye 'Koalisyon' Göndermesi

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, CHP’nin MHP ile koalisyon yapma açıklamalarını değerlendirerek, “MHP ile CHP maalesef ayrışmaktadır.

MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç, CHP'nin MHP ile koalisyon yapma açıklamalarını değerlendirerek, "MHP ile CHP maalesef ayrışmaktadır. CHP'nin sanki HDP'ye eş destek verecek davranışları düşündürüyor. CHP ülkenin bekası ve birliğini korumak noktasında tarafını daha belirgin bir şekilde tutması gerekiyor. CHP'li Selin Sayek Böke 'PKK ile gerekirse masaya otururuz' diye açıklama yaptı. PKK bu ülkede neyi savunur da masaya oturacağız" diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç seçim çalışmalarını sürdürdüğü seçim tırında İhlas Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunarak, koalisyon ihtimallerini değerlendirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP'nin içinde bölünme olduğuna dair söylemlerini eleştirerek sözlerine başlayan Kılıç, algı yönetimi yapıldığını ifade etti.

"NEYİ YANLIŞ YAPTIK Kİ OYLARIMIZ DÜŞSÜN"

MHP'nin oylarının bölünmeyeceğini ve düşmeyeceğini dile getiren Kılıç, şunları söyledi: "MHP neyi yanlış yaptı ki oyları düşsün? Söylediğimiz her şeyde haklı çıktık. Üzerimizde 'hayırcılar' diye bir kampanya yürüttüler. Oysa biz azınlık hükümetine 'hayır' dedik, çünkü demokrasi tam olarak işletilmemişti. Erken seçim hükümetine 'hayır' dedik, çünkü daha demokrasinin koalisyon kurmak noktasındaki bütün kapıları çalınmamıştı. Sayın Davutoğlu zaten bize koalisyon teklif etmemişti ki biz bir tarafta olalım veya olmayalım. Haklılığımız ortaya çıktı, PKK bu ülkede konumlanıyor, güçleniyor. Canlara gasp edilecek, çözüm süreci diye bir şey olamaz. PKK ile mücadele etmek zorundayız, müzakere söz konusu bile olamaz. Vatan müzakereye söz konusu olacak bir konu değildir. 'Vatanın üzerinden bir istişare olamaz' dedik ve haklı çıktık. O zaman en büyük kaygıları haklı çıkan tek parti olarak yolsuzluklarla, haksızlıklarla, Anayasa'nın korunmasıyla ilgili mücadelede ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı ile ilgili davranması konusundaki en cesur açıklamayı yapan tek parti olarak neyde haksız çıktık ki oylarımız düşsün? Milliyetçiliğin en çok prim yaptığı, toplumda herkesin milliyetçiliğe sığındığı bir yerde, 46 yıldır Türk milliyetçiliğinden ödün vermemiş, zerre kadar yerini değiştirmemiş bir partinin neyi yanlış ki bugün oyları düşsün? Kesinlikle partimizin bölünme ve bölünme ile ilgili olan çıkarımları hatadır, yanlıştır. Partimizden giden bir kişi var. O da kendi talebiyle, iradesiyle gitmiştir. Onun dışında herkes yerindedir. Son güne kadar bu vatan için canının siper etmiştir ve 'önce milletim, ülkem sonra partim ve ben' diyen bir anlayışın hepimiz birer neferiyiz. ve vatan için çalışıyoruz, nesi yanlış bunun?"

"BEŞİNCİ PARTİ ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NDEN ÇIKACAK"

Beşinci partinin AK Parti içinden çıkacağını iddia eden Senem Kılıç şöyle devam etti: "Bugün kendi içerisindeki haksızlıklara artık vicdanen hayır diyecek, kendi hukuksuzluklarına karşı parti anayasası var diyerek duruş gösterebilecek, bu ülkeyi seven vatan evlatlarının olduğu, milletvekillerinden ayrışacak noktada olduğu beklentimiz var. 1 Kasım'da benzer senaryoların oluşturulmasına karşılık bir koalisyon kurulması içerisinde de 4 parti içerisinde demokrasi sıkışır ve darboğaza girerse bütün bunlara karşı mücadele edecek, 'ben de varım' diyecek, vatan evlatlarında oluşacak bir beşinci parti bekliyoruz. Bu da bugün çoğunluk sandalye sayısına sahip olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden olacaktır."

"CHP TARAFINI DAHA NET VE BELİRGİN TUTMALI"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Koalisyon olursa tercihimiz MHP olur' sözlerini de değerlendiren Senem Kılıç, CHP'nin net ve açık bir tavır sergilemediğini söyledi. Seçim döneminde partilerin birbirlerine olan yaklaşımlarının kurulacak samimi koalisyonlar için önemli olduğunu ifade eden Kılıç şöyle konuştu: "Ülkenin korunması ve bekası adına herkes kendi ile ilgili çıkarımlarını bir kenara bırakıp önce 'ülkem ve milletim' diyebilmelidir. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu da bizi Sayın Başbakan gibi bizi hayırcı olmakla suçladı. Kendisine hükümet koruma noktasında resmi bir görev verilmemişti zaten ve kendisine verilmemiş bir görevi hangi sıfatla bize ad ederek, bu konuda 'hayırcı' diyebilir. Sayın Kılıçdaroğlu başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki kişilere sesleniyorum. Anayasa'da Türkçülüğün çıkartılması, Türk kelimesinin bir tane dahi geçmemesi ve bu ülkede Anayasa önünde herkesin eşit olduğu gerçeğiyle demokrasiyi işletebilmek koşuluyla Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını hayata geçirmek noktasında eşit yurttaşlık ilkesinin neden gerekli olduğunu ben onlara sormak istiyorum. Bizim ülkemizde CHP'nin kendi içerisinde konuşan organlarını, sanki HDP'ye eş destek verecek davranışlarını da pek çok ulusalcı ve Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı vatandaşımızın değerlendireceğini düşünüyorum. Bu konuda CHP'ye ülkenin bekası ve birliğini korumak noktasında duruşunu daha net, daha keskin, tarafını daha belirgin bir şekilde tutunması gerektiğini söylemek istiyorum."

CHP'Lİ SELİN SAYEK BÖKE'YE 'PKK' ELEŞTİRİSİ

MHP olarak dört vazgeçilmez ilkeleri olduğunu hatırlatan Senem Kılıç, "Bizim 4 olmazsa olmazımız var ve bunu sadece bizim savunuyor olmamız da ironiktir. Neden Anayasa'nın ilk dört maddesinin vazgeçilmezliği garantisini isteyen sadece Milliyetçi Hareket Partisi? Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik bir düzen içerisindeki rejiminden vazgeçebilir miyiz? Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilinden vazgeçebilir miyiz? Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinden vazgeçebilir miyiz? Türkiye Cumhuriyeti'nin bu başlıklar içerisindeki bu üç maddenin korunmasından vazgeçebilir miyiz? Niye vazgeçelim bunlardan niye bunun garantörlüğünü isteyen sadece MHP'dir? Diğer partiler neden vazgeçiyorlar? Açıkça söylesinler. CHP'li Selin Sayek Böke 'PKK ile gerekirse masaya otururuz' diye açıklama yaptı. PKK bu ülkede neyi savunur da masaya oturacağız?" dedi.

"CHP İLE MHP MAALESEF AYRIŞMAKTADIR"

Elindeki silahları olan bir örgütün hangi gerekçeyle masada devlet olarak tanınacağına dikkat çeken Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hala vakit kaybediyoruz. PKK bugün Kürt vatandaşların hakkını mı koruyor da biz devlet olarak PKK'yı resmileştiriyoruz? Hayır efendim, ne masada oturacak PKK ile bir müzakeremiz olabilir, ne de PKK'yı bu ülkedeki bir tane vatandaşımızın temsilcisi olarak meşrulaştırabiliriz. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi maalesef ayrışmaktadır. Bir koalisyon kurulması noktasında dört ilkemiz vardır. Çözüm sürecinin derhal bitirilmesi, Anayasa'nın ilk 4 maddesinden vazgeçilmemesi, 17-25 Aralık'ta yara bırakan yolsuzluklarla ucu nereye giderse gitsin mücadele edilmesi, Sayın Cumhurbaşkanı'nın makamına uygun yasal sınırlara çekilmesi konusundaki bir mutabakatının sağlanmasıdır. Biz inanıyoruz ki bunlar zaten Türk milleti vatandaşlarının da istediğidir. CHP ile bu başlıklarda anlaşabilirsek niye olmasın?"

CHP'yi ve yönetimini sert bir dille eleştiren Senem Kılıç, Atatürk'ün kurduğu CHP'ye gönül verenleri ve savunucuları Atatürk'ün kurduğu inkılaplara yakışır bir şekilde davranmaya davet etti.

"AK PARTİ DÖRT ŞARTIMIZA EVET DİYECEKTİR"

Halkların Demokratik Partisi dışında bütün partilerle dört ilkeleri çerçevesinden koalisyona hazır olduklarını yineleyen Senem Kılıç, AK Parti ile MHP'nin koalisyon ihtimalini de değerlendirdi. AK Parti ile tabanlarının benzemesine rağmen MHP olarak dini siyasallaştırmadıklarını dile getiren Kılıç, "Herkes hak karşısında insandır. Tabanlarımız yakın da olsa uzak da olsa 'önce insan' diyen bir partiyiz. Bundan mütevellit tabanlar birbirini isteyebilir. Fakat 4 şartımızdan asla ve katiyen vazgeçmiyoruz. İnanıyoruz ki Adalet ve Kalkınma Partisi bu koalisyonun kurulması için, bu 4 şartla bu ülkeye evet diyecektir" diye konuştu.

"DEMOKRASİNİN BU ÜLKEYE GELMESİ LAZIM"

Koza İpek Holding'e ve şirketlerine kayyum atanmasını da eleştiren ve hukuki olmadığını savunan Kılıç, şunları kaydetti: "Her ne olursa olsun yanlış da olsa haklı da olsak, ne haklılığınızı özgürlüğü ele alacak bir noktaya çekmeli ne de haksızlığımız neticesinde insanları cezalandırıp, kin kusarak bölmelisiniz. Demokrasinin bize sevinme hakkı verdiği kadar sevinmek, demokrasinin yanlışlarla mücadele etme noktasında Anayasa'nın bize verdiği kuralları işletmek zorundayız. Bu ülkeye huzurun gelmesi için demokrasinin gelmesi lazım. Sokaklarda rahat gezebilmemiz için, alışveriş merkezlerine korkmadan gidebilmemiz için, söylemlerimizi rahatlıkla ifade edebilmek için seçim tırımızın bugün buradayken 2 saat sonra nereye hapsedileceği kaygısına düşmeksizin yaşayabilmek adına demokrasinin bu ülkeye gelmesi lazım. Demokrasiyi işletmek bir liderlik ve kurumsallık duruşudur. Demokrasiyi işletebilmek sizin aleyhinize gelişen durumları da büyük bir erdemlikle, sükunetle karşılayabilme yeteneğidir. Her şey sizin lehinize olsun diye demokrasiyi işletmek isterseniz o saltanat sürmek olur. Demokraside 'hep bana' olmaz. Keserin bir tarafı size işlerken, bir tarafı bana da işleyebilmeli."

"BUGÜN BURAYA UZANAN ELLER YARIN HER YERE UZANABİLİR"

Koza İpek Grubu'na kayyum atanmasının ve son günlerde yaşanan gergin ortam nedeniyle AK Parti'nin oy kaybedeceğini öne süren Kılıç, gelinen süreci kaygı ile izlediklerini ifade etti. Hakkıyla iş yapanın mağdur duruma düşürüldüğünü ve toplumun hakkı gasp edilmiş kişinin her zaman yanında olduğunu belirten Senem Kılıç, "Tarafgirlik değil bizim derdimiz, demokrasi bu ülkeye gelmeli. Demokrasi geldiği zaman ne basın kuruluşu gasp edilir, ne gecenin bir vakti camları kırılarak işletmeler gasp edilir, ne de bir şirkete kanunsuz hukuksuz kayyumlar atanır. Bunun son derece karşısındayız ve endişe ile büyük bir kaygıyla izliyoruz. Bugün buraya uzanan eller yarın her yere uzanabilir. Buna müsaade etmemeliyiz, izin vermemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"YABANCI SERMAYE GÜVENİN BİTTİĞİNİ DÜŞÜNÜR VE ÇEKİLİR"

Anayasa'ya aykırı bir şekilde kayyum atandığını savunan Kılıç, uygulamanın yabancı sermayeyi de Türkiye'den çekeceğini belirterek, "Bu şirket bir aile şirketi değil halka arz edilmiş bir şirkettir. Yani milyonlarca insanın bedel ödeyerek hak aldığı bir şirket. Dolayısıyla o insanların bir gecede mal varlığını eritmiş olursunuz yani halkın sermayesini de bitirildiği bir konusudur bu. İkincisi yabancı sermaye bizim ülkemizden çekilir. 'Ne oluyor kurum dört dörtlük rapor almış, bağımsız denetim şirketleri tarafından A plus not almış bir şirkete devlet niye el koyar' der. Güvenin bittiğini düşünür ve arkasına bakmadan gider ve gidiyorlar zaten. Bizim uluslararası arenada itibarımız yerle bir edildi. İtibar çok önemli. İtibar eşittir bizim istikrar notumuzdur" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Senem Kılıç İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title