Haberler

Mezunları Hemen İş Bulun Okul

Üniversite sınavı sonrası tercihlerin bitmesine sayılı günler kala Mahmudiye’nin atçılık ekonomisindeki rolünü gören ve atçılığa merakı olan öğrenciler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü’nü tercih ediyor.

Üniversite sınavı sonrası tercihlerin bitmesine sayılı günler kala Mahmudiye'nin atçılık ekonomisindeki rolünü gören ve atçılığa merakı olan öğrenciler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü'nü tercih ediyor.

ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, binlerce yıllık Türk geleneği olan atçılığı devam ettirmek isteyen gençlerin, Osmanlı'nın ilk harasının kurulduğu topraklarda bulunan okullarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü'nün Türkiye'nin 3 atçılık merkezinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Çalışkan, "Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu, At Bakım ve Binicilik Uygulama Merkezi ve aynı zamanda Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın da desteklemiş olduğu projeyle gerçekleştirilen, inşası biten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet verecek Atlı Terapi ve Rehabilitasyon merkezidir. Okulumuzun bulunduğumuz arazi 90 bin metrekare içinde olup, meslek yüksekokulumuz atçılık ve antrenörlük programı dahil olmak üzere, atçılık ile ilgili olan mesleki uygulamaların gerçekleştirildiği alandır. Ülkemizde sadece atçılık alanında mesleki öğretime ve uygulamaların gereklerine göre planlanmış tek okuldur" dedi.

"EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ MAHMUDİYE"

"Öğrencilerimiz iki yıllık bir ön lisans programı almak için buraya gelirler" diyen Çalışkan, şöyle devam etti:

"Geldikleri günden itibaren de vakitlerini atlarla geçirirler. Zaten en büyük avantajımız Mahmudiye. Mahmudiye'de saf kan yarış atçılığı ve üretimi var. Yaklaşık 3 bin, 3 bin 500 civarında saf kan at yer yer Mahmudiye'de tay üretimi gerçekleştiriliyor. Meslek Yüksekokulumuz da son derece etkin bir yerde. Çok doğru bir şekilde kurulduğunu düşünüyoruz. Buradaki var olan hem sektörün ana üreticileri, hem de özel 20'den fazla işletmeyle beraber ortaklaşa gençlerin atçılık konusunda uzmanlaşmalarına destek sağlıyoruz."

Çalışkan, okullarından 6 dönemde mezun olan toplam 130 civarındaki öğrencilerinin yaklaşık 110 kadarının sektörde istihdam edildiklerini bu anlamda bir zorluk yaşamadıklarını anlatarak, atçılığa merakı olan gençleri okullarına beklediklerini de sözlerine ekledi.

"ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ATLARA MERAKIM VAR"

Okula kayıt yaptırmak isteyen ve atçılık merakı olan 17 yaşındaki Tuğçe Nur Şentarla'ya ise yetkililer tarafından merkez gezdirilerek detaylı bilgi verildi. Bu sene YGS ve LYS sınavlarına girdiğini aktaran Şentarla, en büyük hayalinin at hekimi olmak olduğunu ancak ESOGÜ'nün eğitiminin daha iyi olduğu bilgisini aldığı için burayı tercih ettiğini kaydetti.

"Aslında bir veterinerlik fakültesinde okumak istiyordum ama.." ifadelerini kullanan Şentarla, şöyle konuştu:

"Atçılığı ve okulları araştırdım ve eğitim olarak Mahmudiye Atçılık Meslek Yükseokulunun daha iyi olmasından dolayı ve atlarla daha çok vakit geçirebileceğinden dolayı buranın daha iyi olacağını düşündüm. Sosyal paylaşım sitelerinden buranın mezunlarıyla tanıştım, onlarla konuştum. İş imkanlarının çok iyi olduğunu duydum, öylelikle bir seçim yaptım. Bazı kişilerin eski araba tutkusu vardır ya benimde öyle bir at tutkum var. Tarif edilmez yaşanır cinsinde bir şey bu. Çocukluğumdan beri atlara merakım var. Daha önceden ata binmişliğimde var." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title