Haberler

Mahkeme Kararına Rağmen Serbest Bırakılmıyor

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Tahliyesine karar verilen 55 yaşındaki Nuriye Erim, dört gündür Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nden tahliye edilmiyor.

Şanlıurfa'da, "Örgüte üye olmak" iddiasıyla dört yıl önce tutuklandıktan sonra kabus gibi günler yaşamaya başlayan Nuriye Erim, ilk önce Şanlıurfa Cezaevi'ne konuldu. Ardından Karataş Cezaevi'ne daha sonra da İzmir Aliağa Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ne sürgün edildi. Bir taraftan da hastalıklarla mücadele eden talihsiz kadın, boğazından guatr ameliyatı oldu. Bundan kurtulmaya çalışırken bu defa yaşadığı böbrek sancısıyla böbreklerinde taş olduğunu öğrendi.

Cezaevi şartlarında karşılaştığı sıkıntılarla taşlarını kırdırtmayı başaran Erim, bir yandan da çocuklarına kavuşma azmiyle migren ağrılarına rağmen yaşamaya çalışıyor. Aynı zamanda Diyarbakır'da yargılanmasına da devam edilen Nuriye Erim için 15 eylülde sevindiren karar verildi. Avukatı tarafından Dördüncü Yargı Paketi kapsamında tahliyesi talep edilen Erim'in, "Denetimli serbestlik" yasasından yararlandırılarak tahliyesine karar verildi. Ancak bu karara rağmen Nuriye Erim için kabus dolu günler bitmedi. Çünkü cezaevi idaresi, tahliye kararının ellerine ulaşmadığı gerekçesiyle dört gündür Erim'i serbest bırakmıyor. Bir tarafta tahliye edildiği halde bırakılmayan 55 yaşındaki anne, bir taraftan da ona kavuşmayı bekleyen 12 çocuğu ve üç kardeşi, hala acı çekmeye devam ediyor.

KARDEŞİ AZAT BULUT: CEZAEVİ ÖNÜNDE YATIYORUZ

Nuriye Erim'in kardeşi Azat Bulut, iki kardeşi ve yeğeni ile dört gündür cezaevi ile savcılık arasında mekik dokuduklarını kaydederek, "Cezaevinin önünde yatıyoruz. Savcılık 'Biz evrakı gönderdik' diyor. Ancak cezaevi idaresi 'Gelmedi' diyor. İzmir BDP İl Başkanlığı ablamın durumuna ilişkin savcılık ve cezaevi idaresine başvuruda bulundu, cevap verilmiyor. Ablam siyasi tutsak olduğu için bize zulmediyorlar. Bulut, ablasının boğazından guatr ameliyatı olduğunu, cezaevinde böbreklerindeki taşları kırdırdığını ve migren hastası olduğunu belirtti.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Karataş Aliağa İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title