Haberler

Mahallede Toz Kavgası

Kahramanmaraş’ta, taş ocağından kum çeken ağır tonajlı kamyonların geçişi sırasında oluşan toz nedeniyle vatandaşlar ile kamyon sürücüleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

Kahramanmaraş'ta, taş ocağından kum çeken ağır tonajlı kamyonların geçişi sırasında oluşan toz nedeniyle vatandaşlar ile kamyon sürücüleri arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor.

Kahramanmaraş'a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Türkoğlu ilçesinin Kılılı mahallesinde 3 yıldır faaliyette olan ruhsatlı kum ocağına ait kamyonların taşıma sırasında stabilize olan yoldan geçişiyle başlayan toz sorunu mahalleliyi bezdirdi. Tüm yetkili mercilere gerekli müracaatları yapmalarına rağmen çözüm bulamadıklarını iddia eden mahalle halkı, kamyonların geçişini önlemek için yolu trafiğe kapattı. Yol üzerinde toplanan mahalle halkı, zaman zaman kamyon sürücüleriyle karşı karşıya geldi. Vatandaşlar ve kamyon sürücüleri arasında yaşanan arbede cep telefonu kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Toz yüzünden sağlık sorunlarının arttığını söyleyen vatandaşlar yetkililerden yaşanan sorunun çözümü için destek istedi.

Kılılı Mahallesi Muhtarı Ali Bozdağ, bazı vatandaşların toz yüzünden evlerini satılığa çıkardığını belirterek, "Burada vatandaşlar insanca yaşamak istiyor. Sağlıklarıyla oynanıyor. Bu sorunu dile getirmemizin sebebi büyüklerimizden bu soruna çare bulmalarıdır. Kamyoncular ile vatandaşlar karşı karşıya geliyor. İki tarafa da yazık. Sorunun biran önce çözülmesini istiyorum" dedi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Türkoğlu Kılılı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title