Haberler

Maden Şehidinin Eşine Darp İddiası

Soma madeninde hayatını kaybeden maden işçisinin eşinin darp edildiği iddia edildi.

Soma madeninde hayatını kaybeden maden işçisinin eşinin darp edildiği iddia edildi. İkiz bebek sahibi anne, aile içinde geçen olayı "önemsiz" olarak nitelendirdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde hayatını kaybeden 301 madenciden birisi olan Sadrettin Güngör'ün eşi Seda Güngör, kendi ailesinin yanına taşındı. Savaştepe'nin Söğütçük Mahallesi'ne taşınan Seda Güngör'ün kayınpederi tarafından darp edildiği ileri sürülürken, ikiz bebek sahibi genç kadın yaşanan olaya ve maden kazası sonrası başlatacağı hukuki mücadelesine dair açıklamalarda bulundu.

Maden faciasının ardından Ali ve Alaattin isimli 2 bebeğiyle hayatını sürdürmeye çalışan Seda Güngör'e Esenler Belediyesi'nden yardım eli uzanmıştı. Esenler Belediyesi'ne bağlı bir ekip tarafından eşinin evinin bulunduğu İstiklal Mahallesi'nde belediye ekiplerince ziyaret edilen Güngör ailesinin bebeklerine mama ve bez yardımı yapılırken, aynı zamanda her ay maddi yardım ile desteği verileceği ifade edilmişti. Olayın üzerinden kısa süre geçmesine rağmen, aile içinde anlaşmazlık oluştuğu belirtildi.

Anlaşmazlık kavgaya dönerken, olayda Seda Güngör'ün kayınpederi tarafından darp edildiği ve bu yüzden evi terk ettiği öne sürüldü. Olayla ilgili değerlendirmede bulunan Seda Güngör, "Eşimin ailesi ile anlaşamadık. Ufak bir problem yaşadık. Oradan ayrılmak zorunda kaldık. O kadarını söyleyeyim, daha fazla açıklama yapmayayım" yorumunda bulundu. "Size karşı bir darp olayı oldu mu?" sorusuna cevap veren Güngör, "Oldu ama önemsiz. O kadar şey yapmaya gerek yok. Bundan sonra kendi ailemin yanında duracağım" şeklinde konuştu.

Savaştepe'de yaşayan bir başka maden şehidi eşi Gamze Değirmen'in haklarını savunmak için mahkemeye başvurmasının ardından madenci eşi Seda Güngör de Soma madenini mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Güngör, "Ben de mahkemeye başvurdum. Savcılığa başvurdum, çarşamba günü de vekaletimi vereceğim. Avukatım Akhisar'dan Sinem Hanım. Tazminat konusunda avukat ile görüşeceğiz. Tahminime göre 200-300 bin lira ya da 300'ün üzerinde de olabilir. Trilyon olsa geri gelmeyecek işte. Geride 2 tane yetimi var. Dünyayı versen, trilyon versen ne yazar? Giden gelmedikten sonra ne olur? Trilyon verse ne yazacak ki? Başta önlemi alsaydı, tedbirler alınsaydı hepsinden daha iyi olurdu. İki yetimim olmazdı en azından" dedi.

Seda Güngör, bebeği Ali'nin sağlık durumunun çok iyi olmadığını, akciğeri ve beyninde problem olduğunu söyledi. Tedavi için İzmir'e gittiğini ifade eden Güngör, Ali'nin sağlığına kavuşmasını istediğini söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Savaştepe Esenler Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title