Haberler

Küçük Yaşta Evlilikten Çocukları Hapse Düşen Aileler Yardım Bekliyor

Sivas’ta erken yaşta evlilik nedeniyle çocukları hapse düşen aileler Ankara’ya giderek çocuklarının hapisten çıkarılması için yardım istedi.

Sivas'ta erken yaşta evlilik nedeniyle çocukları hapse düşen aileler Ankara'ya giderek çocuklarının hapisten çıkarılması için yardım istedi.

Erken yaşta evlilik nedeniyle çocukları hapiste yatan Sivas'ta yaşayan 4 aile çoğu çocuk 23 kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti temsilcileriyle görüşmek üzere trenle Ankara'ya gitti. İki gün boyunca mecliste bulunan partiler ile görüşen aileler çocuklarının hapisten çıkarılmasını için yardım istedi. Aileler sabah saatlerinde yaptıkları görüşmelerin ardından tekrar Sivas'a döndü.

Çocuk yaşta evlilik nedeniyle 8 yıl 4 ay hapis cezası alan uzman çavuş Levent Tan'ın babası Bilal Tan iki gün boyunca Ankara'da partileri gezdiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gittim güvenlik görevlileri kapıları yüzümüze kapattı. Sadece güvenlik görevlileri evrakları aldılar bizi AK Parti'ye yönlendirdiler. AK Parti'de bir genç bize yardımcı oldu. Orada Cumhurbaşkanlığı avukatı ve Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ile görüştük. Bize dediler ki 'Tek bizim partiyle olmuyor dört partiyle de görüşmeniz lazım'. Daha sonra CHP'ye gittik, CHP'de muhatap bulamayınca Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir sayesinde kadın kolları başkanı ile görüştük. Ondan sonra MHP'ye orada da kimseyi bulamadık tam dışarı çıkarken Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri onla karşılaştık onunla görüştük. O da bu konuda bize yardım edeceğinin sözünü verdi" dedi.

Tek isteklerinin çocuklarının hapisten çıkarılması olduğunu belirten Tan, "Oğlum çocuklarına kavuşsun yasalar değişsin yeni bir yasa içerisine koyup evli olup da kaldırıp atmamış. Ev edinmiş, yurt edinmiş, evlenmiş. Bunun için bir yasa değişip iyi halleri tutup, kötü halleri tutmalarını istiyorum. Sahip çıkmamışsa benim oğlumu da atın içeri ama almış aile edinmiş, evini bulmuş, işini bulmuş benim olum bu yüzden memurluğundan da oldu" diye konuştu.

14 yaşındaki kız ile evlendiği için 10 yıl 10 ay hapis cezası alan Murat Duman'ın annesi Ümmühan Saygılı ise, "Biz oraya gidip eylem yapmadık sadece çocuklarımızı istiyoruz. Partiler birbirlerinin üstüne atıyor kimse bize sahip çıkmadı. Hiçbir yerde insan yerine konmadık, bizi dışladılar. Sadece suçumuz çocuklarımız kız kaçırdı diye bize sahip çıkmadılar. Büyüklerimizden yardım istiyoruz dayanacak gücümüz kalmadı" şeklinde konuştu.

Çocuğu hapse giren annelerden Aynur Koç ise yetkililere seslenerek çocukların perişan olduğunu yardım istediklerini belirtti. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Tan Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title