Haberler

Kocaeli Stadyumu'nun Çalışmaları Sürüyor

Güncelleme:

Kocaeli'de inşaatı süren 33 bin kişilik stadyumda, çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Stadın çevresine 2 bin ağaç dikilecek ve stat "Yeşil Stadyum" özelliği taşıyacak.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yapılan 33 bin kişilik stadyumun inşaatı hızla yükseliyor. TOKİ tarafından yapılan ve toplamda 150 bin metrekare alan üzerine kurulan stadyumda sabah saatlerinde işçiler kısa süreli iş bırakma eylemi yaptılar. Taşeron firmadan alacakları olduğunu iddia eden işçilerin istekleri kısa sürede çözülmesiyle çalışmalar kaldığı yerden devam etti.

KABA İNŞAATIN YÜZDE 65'İ TAMAMLANDI

Kaba inşaatının yüzde 65 seviyelerinde tamamladığı ve bittiğinde Kocaeli'nin sembolü olan pişmaniye şeklini alacak olan stadyum şehir için de yeni bir yaşam merkezi olması planlanıyor. Kocaeli Stadyumu'nda toplam bin kapalı, 700 de açık olmak üzere bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 33 bin kişi kapasiteli tribünlerde ise 576 VIP tribünü ve 50 adet loca bulunacak olan Kocaeli Stadyumu'nda, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak.

"YEŞİL STADYUM" OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK

Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanılan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli'nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumu'nun çevresine dikilecek yaklaşık 2 bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak. Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak olan stadyumu, D-100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak.

ÇİNTIMAR: "KOCAELİ STADI PLANLANAN SÜREDE TAMAMLANACAK"

Stadyum inşaatında çıkan problemin kısa sürede çözüldüğünü söyleyen Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, "Her inşaatta olduğu gibi bir takım ufak tefek sıkıntılar olabilir ama bizim işimizle alakalı bir sıkıntımız yok. Göründüğü gibi Kocaeli 33 bin kişilik stadyumunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün itibariyle kaba inşaatında yüzde 65 gibi bir bölümü tamamlanması söz konusudur. Bütün işçilerimiz de işlerin başında çalışmaktadır. İnşallah planlanan sürede tamamlanarak Türk sporuna ve futboluna hizmet edecektir" dedi.

"YAŞAYAN BİR TESİS OLACAK"

Stadyumun yaşayan bir stat olması için planlamaları sürdürdüklerini belirten Çintimar, "Hem Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hem de TOKİ'nin değindiği gibi bu stadyumun bölgede yaşayan bir stadyum olması için bölgede çalışmalar hızlı bir şekilde devam ettiriliyor. Burada bitişe yakın tarihlerde göreceksiniz ki, içerisinde farklı mekanlar, lokantasıyla, oteliyle ve diğer farklı iş alanlarıyla bölge halkına hizmet edecek bir tesis olması için bütün gayretimizle çalışmalara devam etmektedir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

eski chp li:

helal olsun akp sana 12 yılda yapılmayan hizmet yok oylar akp e

21
17
yanıtYanıtla
HE:

AĞAÇ DİKMEYİN SAKIN OLA CHP LİLER KARŞI ÇIKAR. . AĞAÇ DİKİLİYOR DİYE. . HANİ MUHALEFET YAPACAKLAR YA. . . .

19
17
yanıtYanıtla
13bitlislimobilWeb@haberler.com:

Milletin parası boş işlere gidiyor kulüpler starlarını kendileri yapsın, düşün milletin yakasından artık

19
14
yanıtYanıtla
GalatalimobilWeb@haberler.com:

Kütahyali akkoyunlar sizin stad ne zaman yapilacak

0
11
yanıtYanıtla
hussam:

devletin stad yapmasıda nedir? dünyada kulupler şirkettir bizde ise vakıftır öyle bile olsa devlete ne stad yapmak iki gün sonra kulup şirket olur satılırsa bu stad ne olacak? ama satılsada yandaşa gider kar yine kar ederler

9
2
yanıtYanıtla
Murat:

yaw allah aşkına sanayi ve tarıma dayalı ve üretime katkı sağlayacak bir yapı yapın bu ne yaaa hep yol ve inşaat bunlar yenmez arkadaşlar. bir gün ama yakın bir gün de hep birlikte göreceğiz

4
3
yanıtYanıtla
De:

Ne kadar mal insan var, yandas diyorlar sen Turk vatandasiysan yandas dedigin insanlar kimin vatandasi?

2
0
yanıtYanıtla
xxxxmobilWeb@haberler.com:

STADIN.YANINDA ÇÖPLÜK VAR VE MAC ESNASINDA ORASI LEŞ GIBI KOKAR KIMSE DURAMAZ

0
0
yanıtYanıtla
hasta besıktaslı:

kocaelının stada ıhtıyacı elbette vardı guzel ış fakat muthıs yapı ne abı ? adam gıbı habercılık yapın sıvamayın lutfen !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title