Haberler

Kocaeli'nde Mahalleli, "Bonzai İstemiyoruz" Diye Sokağa Döküldü

Kocaeli’nin İzmit ilçesi Gültepe Mahallesi'nde Bonzai satışına karşı çıkan mahalleli sokağa döküldü.

Kocaeli'nin İzmit ilçesi Gültepe Mahallesi'nde Bonzai satışına karşı çıkan mahalleli sokağa döküldü. Kızgın kalabalığı İzmit İlçe Emniyet Müdürü bile sakinleştiremedi.

Mahallelerinde Bonzai satışı yapılmasının önlenmesini isteyen mahalleli, saat 21.00 sıralarında bir araya geldi. Gültepe Mahallesi Koçal Sokak'ta daha önce Bonzai satışından birçok kez tatsız olay yaşandığını iddia eden mahalleli, durum karşısında önlem alınmadığı gerekçesiyle sokağa dökülerek eylem yaptı. Gece geç saatlere kadar süren eylemde, Kocaeli Emniyeti'ne bağlı çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi mahalleye sevk edildi.

Olay yerine gelen polislere şikayetlerini anlatan ve polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayan eylemciler, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın mahalleye gelmesini talep etti.

Yaklaşık 150 kadar mahallelinin dağılmaması üzerine olay yerine İzmit İlçe Emniyet Müdürü Kadir Alçıkaya gelerek mahalleliyle konuştu. Bonzai satışının durmasını isteyen mahallelinin taleplerini dinleyen ve kendilerinden sakinleşmelerini isteyen Alçıkaya'da başarısız olunca polis ekipleri olay çıkmaması için mahallede bekleme durumuna geçti.

Polis ekiplerinin 3 saatlik ikna çabalarına cevap vermeyen mahalleli, Bonzai sorunu çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini dile getirdi. Polis mahalleliyi ikna çabalarını sürdürüyor. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gültepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title