Haberler

Özel Haber) Kilo Verdikten Sonra Hayatları Değişti

Eskişehir’de yaşayan 19 yaşındaki Gurur Tercan ve 40 yaşındaki Cemile İnce, aşırı kilolarından dolayı yaşadıkları rahatsızlıklardan cerrahi müdahale sayesinde kurtularak yeni hayatlarına, "Merhaba" dedi.

Eskişehir'de yaşayan 19 yaşındaki Gurur Tercan ve 40 yaşındaki Cemile İnce, aşırı kilolarından dolayı yaşadıkları rahatsızlıklardan cerrahi müdahale sayesinde kurtularak yeni hayatlarına, "Merhaba" dedi.

Aşırı kiloları nedeniyle bel ve ayaklarında ağrı oluşan Gurur Tercan, 174 kiloya ulaşarak hareket edemez hale geldi. Tezcan, 15 Temmuz'da mide küçültme ameliyatına girdikten sonra 50 kilo vererek 127 kiloya kadar düştü. Hayatının çok kolaylaştığından ve kıyafet sıkıntısı yaşamadığından bahseden Tezcan, "Çok kilolu bir insandım, 174 kiloydum. Aslında çok mutluydum, kendimle barışıktım, hatta dalga bile geçiyordum. 2013 yılının başında sağlık problemlerim başladı. Belim, ayaklarım ve dizlerim ağrıyordu. Ağrılarım yüzünden hareket etmek istemiyordum. Mutsuz olmaya başladım. Sonra yöntemleri duydum diyetisyenler de, 'Cerrahilik olmuşsun' demeye başladılar. Aileme söylemeden yöntemleri kendim araştırdım. Sonunda aileme söyledim. İlk başta karşı çıktılar sonra Murat Bey ile tanıştırdılar. Konuştuk ve bana ameliyatın nasıl olduğunu anlattı. 2,5 ay çeşitli doktorların kontrolüne girdim. 15 Temmuz 2013'te ameliyat oldum. Ameliyat sonrası çok zorlandım. 2 ay sonra yemek yemeye başladım. Şu an tam olarak 127 kiloyum. Asıl hedefim 100 kiloyu görmek ama ideal olan 90 kiloya gelmek istiyorum" dedi.

58 BEDENDEN 40 BEDENE DÜŞTÜ

Aşırı kiloları sayesinde kıyafet bulmakta zorluk çektiğinden söz eden Tercan, "Artık hayatım çok kolaylaştı. Eskiden her yere araba, tramvay ya da otobüsle gitmek isterdim ama yürümeye başladım. Kıyafet bulamazdım, çok üzülürdüm ama şu an, 'Bunun daha küçüğü var mı?' diyebilmek beni çok mutlu ediyor. 58 beden giyiyordum, şimdi 40 beden giyiyorum. Eski tişörtlerim duruyor. Bakıyorum, çok büyük geliyorlar" diye konuştu.

Eskişehir Devlet Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Bölümü'nde görevli hemşire Cemile İnce ise, 136 kilodan 80 kiloya düşmesi ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Hayatımda büyük sıkıntılar vardı. Hareket etmem ve çalışmamı çok etkiliyordu. Diyet yapıp zayıflayamadım ve cerrahi operasyona girmeye karar verdim. Ameliyat sürecim rahat geçti ve herhangi bir problem olmadı. Ameliyatın üzerinden bir yıl geçti ve 56 kilo verdim. Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum. Çok mutluyum. Kilolu insan mutlu, derler ama yalan. Bu insanların kendini kandırması."

"KİŞİLERİN ZAYIFLAMASI İÇİN 4 NEDEN VAR"

1 buçuk yıldır obezite ameliyatları yapan Eskişehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat Çilekar, şişmanlığın Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından bir hastalık olarak kabul edildiğini, perhiz ya da diyet yapamayan aşırı kilolu hastalarını ameliyata yönlendirdiklerini kaydetti. Kalp, göğüs, endokrin ve psikiyatri doktorlarının hastayı görerek onay vermesinin ardından ameliyat yapabildiklerini aktaran Çilekar, "Hastanemizde genellikle Sleeve Gastrektomi (mide küçültme), gatrik by-pass ve balon uyguluyoruz. 32 hastayı ameliyat ettik. Ameliyat ettiğimiz hastaların ortalama kilosu 147 civarında. 1 yılda 50-60 kilo verebiliyorlar. Ameliyata hazırlarken düzenli bir ekiple çalışıyoruz. Kalp, göğüs, endokrin ve psikiyatri doktoru hastayı görerek onay veriyor. Bu onaydan sonra hastayı ameliyata alıyoruz. Hastalara kısa bir dönem perhiz uyguluyoruz. Ameliyatta genelde kapalı olarak yapıyoruz. Açık ameliyatlardan sonra yüzde 30'larda fıtık oluştuğu söyleniyor. O yüzden kapalıyı tercih ediyoruz" şeklinde konuştu.

En sık karşılaştıkları zayıflama nedenlerinden bahseden Dr. Murat Çilekar, şöyle devam etti:

"En çok 4 neden var. Aileler eşler arası problemler, tansiyon, şeker, kalp hastalığı ve buna bağlı olarak kullanılan ilaçlar, hastanın yaşam kalitesinde düşüklük ve toplum tarafından dışlanmalar bizim karşılaştığımız hasta sorunları arasında yer alıyor."

Dr. Çilekar ayrıca, ameliyat sonrası hastaları bir yıl takibe aldıklarını ve kilo düşüşlerini takip ettiklerini de sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Eskişehir Tercan Ağrı Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title