Haberler

Kayıp Oğlu İçin Validen Yardım İstedi

İzmir’in Çeşme ilçesi yakınlarında iki hafta önce arkadaşlarıyla balık tutmak için açılan Orhan Bingöl’den hâla haber alınamadı.

İzmir'in Çeşme ilçesi yakınlarında iki hafta önce arkadaşlarıyla balık tutmak için açılan Orhan Bingöl'den hala haber alınamadı. Dün askeri birliğine teslim olacak olan 20 yaşındaki gencin acılı annesi oğlunun şüpheli ölüme kurban gittiğini belirterek İzmir Valiliği'nden yardım istedi.

İddiaya göre, 20 yaşındaki Orhan Bingöl, Çeşme yakınlarındaki Gerence Körfezi'nde kıyıdan yaklaşık 100 metre uzaklıkta balık tutmak için botla açıldı. Açıldıktan 15 dakika sonra şiddetli fırtına sebebiyle bot alabora oldu. Telaşla yardım çağırmak için denize atlayan Orhan Bingöl bir daha geri dönmedi. Botla bir müddet sürüklendikten sonra balıkçı çiftliklerine tutunan Soner Ü ve Murat Ö de, sahil güvenlik ekiplerinin kendilerini fark etmeleriyle kurtarıldı. 3 Kasım'da askere gidecek olan Orhan Bingöl'ün ise hala izine rastlanmadı. Gerence Körfezi'nde arama çalışmaları yapan AFAD, AKUT ve sahil güvenlik ekipleri de aramalarını bitirmesi üzerine Orhan Bingöl'ün annesi Ayla Gül de İzmir Valiliği'ne başvurdu.

"İFADELER ÇELİŞKİLİ"

Evladının şüpheli bir ölüme kurban gittiğini düşünmeye başladığını söyleyen anne Ayla Gül, İzmir Valiliği'nden yardım istedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yurt dışında olması sebebiyle Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ile görüşen acılı anne, oğlunun bulunması için yardım talebinde bulundu. Vali Yardımcısı Harputlu'nun kendisiyle ilgilendiğini aktaran Ayla Gül, "Durumu izah ettim, sağolsun beni dinledi. Yardımcı olacağını, konuyla ilgileneceğini söyledi. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Nereye başvurmam gerekiyorsa ne yapmam lazımsa yapacağım. Bu işin peşini bırakmayacağım. O insanlar elini kolunu sallayarak gezemeyecekler" dedi.

Orhan'ın yanındaki arkadaşlarının verdiği ifadelerin çelişkili olduğunu belirten Ayla Gül, yanındakilerden birinin giyinip atladığı birinin de soyunup atladığı yönünde ifadelerinin de kendisini şüpheye ittiğini söyledi.

"ÖLÜSÜ DE YOK DİRİSİ DE"

Oğlunun 16 gündür kara, deniz ve havadan arama yapılmasına rağmen hiçbir izine rastlanmadığını belirten Gül, şunları söyledi: "Benim oğlum 16 gündür ortada yok ve ben elim kolum bağlı bekliyorum. Denizde diyorlardı, denizdeki aramalar sonuç vermedi. Benim çocuğumun başına kesinlikle bir şey getirdiler ve denizde olduğu süsü verildi. 16 gündür denizden, kara ve havadan o kadar araştırma yapılıyor. Ama çocuğumun bir eşyası, bir ayakkabısı hiçbir şeyi yok. Denizin aldığını deniz üç günde veriyor. Ama bu çocuğun ölüsü de yok dirisi de. Ölüsünü bile görsem o zaman, 'Allah'tan geldi ve Allah'a gitti' diyeceğim. Ama yok oğlum. Ben gözümle görmeden bu işin peşini bırakmayacağım. İki elim de o kişilerin yakasında olacak."

"O ARTIK DEVLETİN ÇOCUĞU"

Yetkililere seslenen acılı anne, "Ben yardım istiyorum. Onların da evlatları var. Benim çocuğum askerdi, dün teslim olacaktı. Artık bu devletin çocuğu, buna el atmaları lazım. Lütfen yardım edin. Yetkililerden yardım istiyorum. Herkesin evladı var. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın" diye konuştu. Evladının bulunmasını isteyen Ayla Gül'ün eşinden ayrı olduğu öğrenildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Harputlu İzmir Valiliği Bingöl Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title