Haberler

Karabayır, Eğitim Vadisine Dönüşüyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde 30 trilyon lira ile en büyük kamulaştırma yatırımın yapıldığı Tuna Eğitim Vadisi Projesi'nde yıkım çalışmalarının sonuna gelindi.  Toplamda 18 bin metrekare alan üzerine planlanan proje tamamlandığında, Karabayır olarak bilinen Tuna Mahallesi, dev bir eğitim vadisine dönüşecek.

Esenler Belediyesi, Karabayır olarak bilinen bölgede hayata geçirdiği 'Tuna Eğitim Vadisi Projesi ' kapsamında başlattığı yıkım çalışmalarında son aşamaya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde en büyük kamulaştırma yatırımın yapıldığı proje ile Tuna Mahallesi dev bir eğitim vadisine dönüşecek.

TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARA MAHALLE SAKİNLERİ DE DESTEK VERİYOR

Çok sayıda noktada aynı anda başlatılan yıkım çalışmaları Esenler Belediyesi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince büyük bir titizlikle yürütülürken, yıkım çalışmalarına mahalle sakinleri de destek veriyor.  Esenler'de eğitime çağ atlatacak proje ile ilçede yaşanan derslik sıkıntısı problemi de önemli ölçüde ortadan kaldırılacak. Ayrıca Tuna Mahallesi proje sonrasında, anaokulundan, meslek liselerine, spor salonlarından sosyal donatı alanlarına kadar çok sayıda tesis ve eğitim kurumuna kavuşacak.

"KARABAYIR İÇİN TARİHİ BİR GÜN"

Karabayır olarak bilinen bölgenin kapsamlı bir eğitim vadisine dönüşeceğini belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Yeni adıyla Tuna Mahallesi ama geçmişinde Karabayır olarak bilinen bir adı var tüm İstanbulluların aklında.  Karabayır'ın bugün tarih olduğu bir gün. İstanbul'da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği yerlerden bir tanesiydi burası. Biz yaklaşık 4 yıl önce eğitim vadisi projesi kapsamında plan çalışmalarını yaptık.  İstanbul'da derslik sıkıntısı olan ilçelerden bir tanesiydik.  Biz burayı eğitim vadisine dönüştürelim istedik ve ciddi anlamda çalışma başlattık" dedi.

"ESENLER DİĞER İLÇELERLE DENK DERSLİĞE SAHİP OLACAK"

Sonrasında 91 bina ve 302 konutun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırıldığını sözlerine ekleyen Başkan Göksu, "Burası bir eğitim vadisine dönüşecek şimdi. Zaman zaman farklı algılara yol açan bölge bugün eğitim vadisi olarak dizayn ediliyor. Bugün son yıkımlarımızı yapıyoruz. Esenler proje sonrasında diğer ilçelerdeki dersliklere denk bir duruma gelmiş olacak" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Esenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title