Haberler

Kaplan Saldırısından Sonra Yaşananlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde hayvanat bahçesinde yaşanan ve iki kişinin yaralandığı kaplan saldırısının sonrasında yaşanan panik güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde hayvanat bahçesinde yaşanan ve iki kişinin yaralandığı kaplan saldırısının sonrasında yaşanan panik güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Hastaneye kaldırılan minik kızın ise tedavisi sürüyor.

YARDIMLARINA GÖREVLİ KOŞTU

Olay; dün öğle saatlerinde Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda meydana geldi. İddiaya göre, 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı'yı omuzlarına alan Meryem Dereli, tampon bölgeyi geçerek kaplanın tutulduğu kafesin önüne geldi. Bu sırada kaplan pençe atarak 6 yaşındaki Zeynep'i yaraladı. Kaplanın pençe atması sonucu Zeynep Kırcalı göğsünden, teyzesi ile elinden yaralandı. Olay sırasında başka hayvanlara bakan Murat Kırcalı kızının feryatlarını duyarak hemen yardıma koştu.

Zeynep Kırcalı ve teyzesi Meryem Dereli olay yerinde hazır bulunan 112 ambulansı tarafından Darıca Farabi Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

YAŞANAN PANİK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Olayın ardından yaşanan paniğin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde minik kızın ailesi ile hayvanat bahçesinde gezmesi ve kaplanın bulunduğu kafese doğru gittikleri görülüyor. Kaplanın bulunduğu alanda güvenlik kamerası bulunmazken, saldırı sonrası yaşanan panikte görüntülerde yer alıyor. Saldırının ardından minik kızın kanlar içinde kaldığı ve yakınlarının kucağında güvenli bir alana taşındığı görülüyor. Olay sırasında başka bir bayılma olayıyla ilgili olarak hayvanat bahçesinde 112 ekiplerinin bulunduğu öğrenildi. Bayılan kişiye müdahale etmek için hayvanat bahçesinde bulunan sağlık görevlileri hemen saldırıya uğrayan kıza müdahale ettikleri görülüyor.



TEYZE TABURCU OLDU, MİNİK ZEYNEP HASTANEDE YATIYOR

Olayın ardından teyze Meryem Dereli hastaneden taburcu olurken, 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı'nın tedavisi ise sürüyor. Dün geceyi tedbir amaçlı yoğun bakım ünitesinde geçiren Zeynep Dereli'nin birkaç gün daha hastanede kalacağı öğrenildi. Plastik Cerrahı tarafından kontrol edilecek Zeynep Dereli'ye bir operasyon yapılacak. Ameliyat kapsamında minik Zeynep'in bacağından alınacak parçanın, hasarlı olan bölgeye nakledileceği öğrenildi.

"BARİYERLERİ AŞMAK TEHLİKELİ VE YASAKTIR"

Öte yandan olayın olduğu Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nın yetkilileri de bugün kaplanın kafesi etrafında bir çalışma yaptı. Alınan güvenlik önlemlerini tekrar gözden geçiren yetkililer, bariyerler üzerinde ve arasında ölçüm gerçekleştirdi. Yapılan incelemede, ilk bariyerin yüksekliği 1 metre 20 santim olarak ölçüldü. İki bariyer arasındaki uzunluğun ise 1 metre 25 santim olduğu görüldü. Bu ölçülerin güvenlik standartları ile aynı olduğu da belirtildi. Kaplanın bulunduğu alanda, 'Bariyerleri aşmak tehlikeli ve yasaktır' tabelası da bulunuyor.

"DAHA CİDDİ ÖNLEMLER ALACAĞIZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Genel Müdürü Yücel Yılmaz ise, "Olayın gerçekleştiği yer burası. Gördüğünüz gibi biz burada gereken önlemleri almış durumdayız. Bariyerler ve uyarı tabelamız ve dikenli güller var. Burada çocuğun teyzesi fotoğraf çekmek için bu boşluk alana koyuyor ve biraz daha geriye gitmesini söylüyor. Geriye gidince kaplana yaklaşmış oluyor. Arkadaki bariyerlerden hayvanın ayağı geçmiyor ama tırnakla çocuğa zarar vermiş. Çok şükür çocuğun ciddi bir durumu yok. Doktorlar ile sürekli konuşuyoruz, ilgileniyoruz. Sadece kulağının arkasında ve göğsünde bir yara var. O da ciddi bir boyutta değil. Çocuğa zarar verecek bir boyut yok. Ciddi bir yaralanma olmadığı için çok mutluyuz. Fakat böyle bir olay olduğu için çok üzgünüz. İnşallah tekrarı yaşanmayacak. Daha ciddi önlemler alacağız. Uyarılar levhalar, personelin uyarıları, arada bir yaptığımız anonslar ile tedbirlerimizi arttıracağız. Hayvanat bahçesi olarak Türk Standartları ölçüsünde güvenlik önlemlerimiz var. Çocuğun buraya tek başına girmesi mümkün değil. Tamamen teyzenin fotoğraf çektirme isteğinden dolayı gerçekleşiyor" dedi.




Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Faruk Yalçın Dereli Darıca Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

akp darende:

kaplan cehapeliydi. . anca onlar durduk yere saldırır vahşi kemalistler.

10
7
yanıtYanıtla
ülkücü:

bir ülkücü yokmuymus oralarda.

4
5
yanıtYanıtla
Adana:

Eşşek olsa bunu yapmaz haa demekki bu teyzeyi bakkala bile göndermicen çocuk hiç teslim etmicen

5
0
yanıtYanıtla
cem tuna:

İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bu derece cehalet pess doğrusu. Yırtıcı ve Yabani hayvanların kafesine yaklaşılmaması gerektiğini bu dönemde nasıl bilmezler. Yetmemiş birde 6 Yaşında çocuğu yaklaştırmışlar. O yetişkinler hakkında çocuğun yaşamını tehlikeye attıkları gerekçesiyle Hukuki işlem yapılmalı. . .

4
0
yanıtYanıtla
.....:

O kafestekimi hayvan yoksa onu seyretmeye gidenlermi.

yanıt5
yanıt0
kaan:

Hayvanat bahçelerine gitmek herkezin hakkı ama kurallara uymaz ve kafese fazla yaklaşırsan böle sorunlar olabilir o yüzden dikkatli olmak lazım

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title