Haberler

Kangallar, Kaz Dağları'nda da Yetişiyor

Adını, anavatanı olan Sivas’ın Kangal ilçesinden alan ve iri cüsseleriyle dikkat çeken Kangal köpekleri, artık Kaz Dağları’nda da profesyonel olarak yetiştirilmeye başlandı.

Adını, anavatanı olan Sivas'ın Kangal ilçesinden alan ve iri cüsseleriyle dikkat çeken Kangal köpekleri, artık Kaz Dağları'nda da profesyonel olarak yetiştirilmeye başlandı.

Sivas'ın Kangal ilçesine bin 250 kilometre uzaklıkta olan Balıkesir'in Edremit ilçesindeki efsanevi Kaz Dağları'nda Kangal Yetiştirme Çiftliği kuruldu. Birkaç yıldır yetiştirme denemeleri yapılan Kaz Dağları'nda başarılı ve verimli bir şekilde Kangal yetiştirilebileceğini öğrenen köpek tutkunu Hamdi Çılgın, Kaz Dağları Kangal Yetiştirme Çiftliği'ni kurdu. İri vücutlarıyla dikkat çeken safkan Kangal köpeklerinin çok fazla meraklısının ve alıcısının olduğunu, satın alma talebinin de bölgede yüksek olması, Sivas'tan getirmenin de zor olması nedeniyle bölgede bir yetiştirme çiftliğine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Hamdi Çılgın, Kangal üretim çiftliğinde henüz 15 civarında Kangal bulunduğunu belirtti.

Kangalların Kaz Dağları'na çok güzel uyum sağladığına vurgu yapan Çılgın, "Yaptığımız denemeler olumlu sonuçlar verdi ve Kangalların, Sivas'taki kendi doğal ortamı ile aynı şartlara sahip Kaz Dağları'na çok güzel uyum sağladıklarını gördük. Ben 10 yaşımdan beri Kangallara sevdalıyım. Ben bunları bir gün görmesem işim rast gitmiyor. Bu köpekler bizim milli değerimiz. Bu köpeklerin soyu tükenmesin ve buralarda da yetişsin diye mücadele veriyorum. Kaz Dağları'nda böyle modern bir tesis yaptım. İnşallah ilerleyen dönemlerde daha da geliştireceğim. Şu anda 15 civarında Kangalım var. Bunları burada eğitiyor ve üremesini sağlıyorum. Sosyal paylaşım sitemden de köpeklerimin fotoğraflarını paylaşıyorum. Daha yavrular doğmadan bile ayırtıp satın alanlar oluyor. Benim gibi Kangal sevdalısı insanların bu tesise gelmelerini tavsiye ediyorum. 45-50 günlük yavruları bin liradan yeni sahiplerine teslim ediyoruz. Köpeklerimiz safkandır ve ataları bellidir. Çiftliğimizde 2 yaşını aşmamış köpek yoktur" dedi.

Hafta sonları aileleriyle Kangal çiftliğini ziyaret eden köpek tutkunları, çiftlikte hem piknik yapıyor, hem de çocuklarını köpeklere alıştırıyor. Ziyaretçilerden hoşnut olan Kangallar ise, bakımcıları tarafından kontrollü olarak kafeslerinden çıkartılıyor. Edremit Kalkım Yolu'nda ve Edremit'e yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki çiftlik, 24 saat açık bir şekilde hizmet veriyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Edremit Kangal Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title