Haberler

Kamyon Çöktü Tarih Gün Yüzüne Çıktı

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kapalı Çarşıda harfiyat yüklü kamyonun çöktüğü alandan tarihi bina ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Kapalı Çarşıda harfiyat yüklü kamyonun çöktüğü alandan henüz ne olduğu tespit edilemeyen tarihi bina ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre, Bakıcılar Çarşısı'nın yanında bulunan alanda, restorasyon çalışmaları kapsamında harfiyat yüklemesi yapıldı. Bu esnada kamyonun bir tekeri çökerek zeminde boşluk oluştu. Firma çalışanlarının zeminde yaptığı inceleme sonunda ise 3 bölümden oluşan tarihi bir bina ortaya çıktı.

İşçilerin firma yetkililerine konuyu haber vermesinin ardından, durum Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne iletildi. Çevredeki esnafların da büyük ilgisini çeken ve henüz bilimsel bir görüş ortaya atılmayan tarihi bina hakkında ise kimi vatandaşlar kilise kimi vatandaşlar da çarşının devamı olduğu yönünde fikir bildirdi. Bölgedeki çalışmaların binanın ortaya çıkmasıyla durdurulduğu öğrenilirken, yarıya kadar bölümü balçıkla dolu olan yapının, tam büyüklüğü yapılacak araştırmalar sonunda ortaya çıkacak.

Bakırcılar Çarşısı'nda yıllardır esnaflık yaptığını söyleyen Cahit Börekçi isimli vatandaş, tarihi mekanın ortaya çıkmasının ardından büyük şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Börekçi, "Ben bu çarşıda 40 yıllık esnafım. Buranın bir park hali vardı 20 yıldır. Daha önce de üzeri dükkandı. Dün akşam inşaat sahasında kazı yaparken burası açıldı ve kamyon düştü. Geldik hayrete düştük. Sanki bir yeraltı şehri gibi. Ben görünce merak ettim, indim baktım hayrete düştüm" diye konuştu.

İnşaat firmasında çalışan Halil Dağlı ise kazı yaptıkları esnada binayla karşılaştıklarını belirterek, "aşağı bir baktık çarşı gibi bir bina. Ondan sonra yetkililere haber verdik. Kamyon düştü ve fark ettik" ifadelerini kullandı.

XV. yüzyılda yapıldığı öne sürülen Kahramanmaraş Tarihi Kapalı çarşısı Bezirgan, Ayakkabıcılar, Kuyumcular, Bakırcılar, Semerciler Çarşıları ile Bedesten ve Taş Han'dan oluşuyor. Osmanlı dönemi erken çarşı örneklerinden birini oluşturan Kapalı Çarşı'da, Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaklaşık 2 yıl önce başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title