Haberler

Kahvehane İşleten Kadın, Erkek Meslektaşlarına Taş Çıkarıyor

Kastamonu’da 6 yıldır kahvehane işleten Hatice Çapar, verdiği kaliteli hizmetle erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor.

Kastamonu'da 6 yıldır kahvehane işleten Hatice Çapar, verdiği kaliteli hizmetle erkek meslektaşlarına taş çıkarıyor.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde kahvehane işleten eşinin kaza geçirmesi sonrası kahvehaneyi kapatmayarak işletmeye devam eden Hatice Çapar, azmiyle kadın girişimcilere örnek oluyor. Kastamonu'da kahvehane işleten tek kadın olma özelliği de taşıyan Hatice Çapar, kahvehane işleten eşinin ormanlık alanda ayağına tomruk düşmesi sonrası sakat kaldığını belirterek, "Daha önceden eşim işletiyordu kahvehaneyi. Eşim sakat kalınca da kahvehaneyi işletecek kimse kalmadı. İkimiz de yalnızız. Çocuğumuz da yok. Eşim, büyük emek verdiği kahvehaneyi kapanmasını istemedi. Ben de bunun üzerine ocağın başına geçtim. Yani eşimin mesleğini devam ettirmek için bu işe başladım. Zamanla da bu işten zevk almaya başladım" dedi.

2009 yılından itibaren kahvehane işletmeye başladığını anlatan Hatice Çapar, yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğü kahvehanecilik mesleğini günümüze kadar devam ettirdiğini ifade ederek, "Kadınlar, her şeyin üstesinden gelebilir. Ben, şu anda 10 tane erkeğin yapacağı işi yaparım. Başka bir şey demiyorum. Ben, bu mesleği yaparken kadınlarımızın gurur duyması için ve neler yapabileceklerini göstermek için çalışıyorum. Sağ olsunlar bayan olduğum için saygı da gösteriyorlar" diye konuştu.

Kahvehanede ilk işinin küfür ve sigara içilmesini yasakladığını aktaran Çapar, "Şu anda küfür denilen bir şey yok benim kahvehanemde. Önceden vardı. Tabii ikazla falan Allah'a şükür şimdi küfür eden kimse yok. Ayrıca sigara da yasak, içki içilmez, küfür denen bir şey yok. Sigara içecek olan dışarı çıkar, içer sigarasını gelir oyununa devam eder" ifadelerini kullandı.

Kahvehanesinde sigara içmeyen ve küfür etmeyen müşterilerine teşekkür eden Hatice Çapar, şunları kaydetti: "Kahvehanecilik bana, önceden biraz tuhaf geldi. Ondan sonra kendime neden dedim. Erkekler her işi yapıyor. Bayanlar neden kahvehane işletmesin. Burada bir Hasibe teyzemiz vardı, benden çok çok önce kahvehane işletiyordu. Senelerin kahvehanecisiymiş. Dedim o tarafta Hasibe teyze, burada da Hatice teyze ne fark ediyor dedim. Böylelikle kimse bir şey demedi. Kollarımı sıvadım. Geçtim ocağın başına, erkeklerin yaptığı kadar benim de yapabileceğimi göstermek için geçtim ocağın başına. Çayımı demledim."

Erkeklerin uğrak noktası olan kahvehanede tek başına çay ocağının başında müşterilerine çay dağıtan Hatice Çapar'dan son derece memnun olduklarını belirten müşteriler ise, "Hatice hanım, bu hareketiyle ilçede ve ilimizde her bayana örnek oluyor. Bir kadının kahvehane işletmesi garip bir şey değil. Çalışması düzgün. Bizim için olumludur. Burada bir bayanın çalışması bizim halkımızın biraz daha nazik davranmasına örnek oluyorlar. Çünkü uyarı geliyor. Herhangi biri uygunsuz bir söz söylediği zaman Hatice Hanım sözünü söylüyor" şeklinde konuştu.

"Bayanların, yapamayacağı hiçbir şey yok" diyen kahvehane müşterileri, şunları söylediler: "Yeter ki azmetsin istesin. Burada bildiğiniz gibi her şeyiyle memnunum. Müşteriye davranması ve çay yapması çok güzel, nezih bir ortam. Küfür edilmediği için zaten çoğunlukla tercih edilen yer." - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu Hanönü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title