Haberler

Özel Haber) Kaçırılan Pilotlar Yeniden Göklerde

Beyrut’ta kaçırılan ve 71 gün sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilen THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca yeniden uçmaya başladı.

Beyrut'ta kaçırılan ve 71 gün sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilen THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca yeniden uçmaya başladı. Murat Akpınar ilk uçuşunu Leipzig, Murat Ağca ise Tiflis'e yaptı. İki pilot uçmadan önce psikolojik destek ve simülatör eğitimi aldı.

THY'nin uçağıyla 9 Ağustos'ta İstanbul- Beyrut seferini yaptıkları sırada kaçırılan ve 71 gün sonra kurtarılarak Türkiye'ye getirilen THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca yeniden uçmaya başladı. Beyrut'ta kaçırılmalarının ardından kurtarılarak Türkiye'ye getirilen iki pilot bir süre izin yaptıktan sonra, yeniden uçabilmeleri için psikolojik destek aldılar. İki pilot psikolojik destek almalarının ardından uzun bir süre uçmadıkları için sivil havacılık kuralları gereği kendilerine yer eğitimi ve simülatör eğitimi verildi. Uzun bir eğitim ve psikolojik desteğin ardından Murat Akpınar ilk uçuşunu 139 gün sonra Leipzig'e, Murat Ağca ise ilk uçuşunu 135 gün sonra Tiflis'e yaptı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Murat Akpınar Murat Ağca Türkiye Beyrut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title