Haberler

İzmir'de Metro İsyanı

Güncelleme:

İzmir'de dün akşam saatlerinde sitem arızası yaşanan Metro'da yarım saatlik rötar, vatandaşı çileden çıkardı. Metro ve İZBAN'ın kesiştiği aktarma istasyonları olan Hilal ve Halkapınar'da işlerinden evlerine dönmek için bekleyen yüzlerce vatandaş, duruma isyan etti.

2,5 milyon insanın yaşadığı İzmir'de ulaşımın yükünü çeken İzmir Metrosu, saat 18.00 sıralarında Konak İstasyonu'nda arızalandı. Alınan bilgiye göre arızanın, yolcu yoğunluğunun fazla olduğu saatlerde seferdeki bir trenin söz konusu istasyonda 3 kapısının trene binmek isteyen yolcularca zorlanmasından kaynaklandığı ve tren hareket edemediği için yolcular boşaltılarak seferden çekilmesinden kaynaklandığı öğrenildi. Arızanın giderilmesi için geçen yarım saatlik sürede özellikle İZBAN-METRO aktarma merkezleri olan Hilal ve Halkapınar istasyonlarında yüzlerce İzmirli peronlara yığıldı.

ANONS YAPILMAMASI ÖFKEYİ ARTIRDI

Trenler rötar yaptığı için her dakika artan istasyondaki insan sayısı, yoğun tepkilere de neden oldu. 4 dakika bekleme süresinin aşılmasıyla yolcularda farklı tepkiler oluşurken, birçok kişi peronlardaki güvenlik görevlilerinden ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Ancak görevlilerin, açıklama yapma yetkileri olmaması nedeniyle, "sistem arızası var" şeklinde ifadede bulunması ve arıza ile ilgili yolcuları bilgilendirecek genel bir anons yapılmaması, öfkeyi bir kat daha artırdı. Yolcular metroda arıza olabileceğini ancak, bu durumun bir anonsla yolculara duyurulması gerektiğini ifade ederken, bazı İzmirliler de Büyükşehir Belediyesi'ni suçladı, "Sayın Aziz Kocaoğlu S 350'ye (Mercedes makam aracı) bineceğine gelsin bu metroya binsin" diye tepki gösterdi.

"ARIZA YOLCULARIN KAPILARI ZORLAMASINDAN"

Yetkililerden alınan bilgiye göre; arızanın dün 18.00 sıralarında, Konak İstasyonu'na gelen bir metro treninin 3 kapısının, yoğunluk nedeniyle vagona binmek isteyen yolcularca zorlanması sonucu meydana geldiği ve söz konusu trenin, seferden çekilmek zorunda kalındığı, başka bir hatta alınarak ek tren seferlerinin konulduğu bildirilirken, "Arızanın başlangıcından giderilmesine kadar geçen süre 25 ila 30 dakikadır. Bu sürede ara trenler döndürülerek yolcularımızın mağduriyeti giderilmeye çalışılmıştır. Ancak kapasitenin üzerinde yolcuyu trenler alamamıştır. Arızanın pik saatte yaşanması bizim açımızdan dezavantaj olmuştur" dediler.

"LÜTFEN KAPILARI ZORLAMAYIN"

Yetkililer, yolculardan metroya binerken kapıları kesinlikle zorlamamaları gerektiğini, zira kapıların zorlanması sonucu, herhangi bir üzücü kaza yaşanmaması için sitemin raylardaki enerjiyi keserek, treni hareketsiz bıraktığını ifade ederek, "Bu dorumda sadece o trendeki yolcularımız değil, hattaki tüm trenler etkilenmekte ve yolcuklarımız tıpkı dün akşam olduğu gibi mağdur olmaktadır. Bu konuda yolcularımız yapılan uyarıları lütfen dikkate alsınlar ve kapıları kesinlikle zorlamasınlar. Bilsinler ki; o trenin ardından 4 dakika sonra diğeri geliyor. Bunu düzenli bir ulaşım için kendilerinden istirham ediyoruz" şeklinde konuştular. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkapınar Konak İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title