Haberler

İş Kadınına 'Kredi' Şoku

Avustralya'dan Türkiye'ye gelip ithalat ihracat firması kurarak 31 kişiye istihdam sağlayan Filiz Akkök, hesabı bulunan bankadan kendisinin talimatı olmadan 540 bin lira kredi çekildiğini, 23 bin 800 lira kredi faizi ödemesi yapıldığını öğrenince şok oldu.

Avustralya'dan Türkiye'ye gelip ithalat ihracat firması kurarak 31 kişiye istihdam sağlayan Filiz Akkök, hesabı bulunan bankadan kendisinin talimatı olmadan 540 bin lira kredi çekildiğini, 23 bin 800 lira kredi faizi ödemesi yapıldığını öğrenince şok oldu.

Avustralya'da doğup büyüyen Filiz Akkök, Avustralya'da bir yatırım şirketinde sekreter olarak çalıştıktan sonra 1998 yılında Türkiye'ye dönerek burada yatırım yapmak istedi. Akkök, Türkiye'ye geldikten sonra Adana'da bir süre yabancı dili olduğu için İncirlik Hava Üssü'nde çalıştı. Burada Türkçeyi de öğrenen Akkök, 2005 yılında Rukiye Konukuru ile birlikte ithalat-ihracat firması açtı. 31 kişiye istihdam sağlayan Akkök, 2007 yılında Irak'a giderek buradaki ABD askeri hava üsleriyle çalışmaya başladı. Akkök, firmayı açtıktan sonra kredi kullanmak için bir bankayla anlaştı. Irak'a gidene kadar zaman zaman bankadan kredi kullanıp ödemesini yaptı. Akkök, Irak'a gittikten sonra iddiaya göre talimatı olmadan bankadan 8 kez 50 bin, 140 bin, 40 bin tutarında toplam 540 bin lira kredi çekilerek kredi borçlarının ödemesi de geri yapıldı. Akkök'ün bu durumdan haberi çekilen kredilerin 23 bin 800 lira faizi hesabından çekilince oldu. Bunun üzerine banka ile görüşen Akkök, bir türlü kredinin kimin çektiğini, kredinin kime verildiğini öğrenemedi. Bankanın genel müdürlüğüne mail attı ancak bir türlü cevap gelmedi. Banka görevlileriyle yüz yüze görüşmesine rağmen bir türlü evrak ve cevapları alamadı. Bunun üzerine Akkök, Avukat Ertuğrul Kıvanç Koç'a başvurdu. Avukat Koç, gerekli 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak kredilerin kimin çektiğinin öğrenilmesi için bilirkişi raporu istedi. Bunun üzerine mahkeme bankada bilirkişinin inceleme yapması kararı verdi.

Bankaya giden emekli banka müdürü Tevfik Dağlı, bankadan Akkök'ün hesabından belirli tarihlerde toplam 540 bin lira kredi çekildiğini ve çekilen kredinin ödendiğini, ancak istenilen belgelerin sağlıklı olarak alınamadığını, personelin gayretleri olmasına rağmen bilgisayar verilerinin zaman aşımı nedeniyle sağlıklı olarak alınamadığını, kullanılan krediler ve ödemelerde bir tutarsızlık olduğunun tespit edildiğini rapor etti. Bunun üzerine Akkök, avukatı vasıtasıyla 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bankaya karşı usulsüz kredi çekilmesi nedeniyle dava açtı.

Akkök, Avustralya'da biriktirdiği parayla ülkesine yatırım yaptığını ancak bir banka tarafından akıl almaz oyunlara geldiğini belirterek şunları söyledi: "Ben çekilen kredi de ya da kredi çekmeden ödediğim 23 bin 800 lira faizde değilim. Benim ticari itibarım zedelendi. Ben bunun için mahkemeye başvurdum. Ticari itibarımın geri getirilmesini istiyorum. Ben kadın başıma Türkiye'de tek başıma istihdam oluşturuyorum bana yapılana bakın. Talimatım olmadan kredi çekiliyor bunun faizi de benden alınıyor. Krediyi kimin çektiği belli değil. Bunu bankaya sorduğumuzda cevap yok. Böyle birşey olabilir mi?" - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avustralya İncirlik Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title