Haberler

İlginç Bir Cihaz Geliştirdi

2012 yılında fay hattı ve yer altı boşluklarını tespit eden bir cihaz buluşunu yapan Mustafa Koz, bu cihazı geliştirerek şimdi hem yer altı boşluklarını hem de yerin altında bulunan sıcak ve soğuk su akıntıları, nehirler, krom ve petrol gibi madenleri tespit edebiliyor.

2012 yılında fay hattı ve yer altı boşluklarını tespit eden bir cihaz buluşunu yapan Mustafa Koz, bu cihazı geliştirerek şimdi hem yer altı boşluklarını hem de yerin altında bulunan sıcak ve soğuk su akıntıları, nehirler, krom ve petrol gibi madenleri tespit edebiliyor.

ÜLKEMİZE KAZANDIRMANIN DERDİNDEYİZ

İki bağımsız aparattan oluşan cihazın birini ana makinasını yerde sabitleyerek yer altındaki element frekanslarına göre telefona sinyal alan Mustafa Koz, bu cihazı Türkiye'nin menfaatine olan yer altı zenginliklerinin tespitinde kullanımı için cihazın patent aşamasında olduğunu ifade etti.

DALGA MEKANİĞİ TEORİSİYLE ÇALIŞIYOR

Dalga mekaniği teorisine uygun olarak geliştirdiği makinanın yer altındaki su, boşluk, fay hattı ve madenlerin tespitini kolaylıkla yapabilen özel bir cihaz olduğunu belirten Mustafa Koz, şöyle konuştu: "Dalga mekaniği teorisi ne der evrende yaratılmış olan tüm elementler ve maddeler birbirlerinden farklılıklarını yaydıkları titreşim frekanslarından oluşturur. Her maddenin kendine ait bir titreşim rezolans değeri vardır. Bizim makinamızda sistem yer altına uzun dalga radyofrekansı yayarak 2 bin metreye kadar yer altındaki madenler, su ve boşlukları tespit edebiliyor. Makinamız frekans değerini bildiğimiz her türlü madenin aramasında kullanılabilir. Kurşun mu aramak istiyorsunuz, dünyanın en zor bulunan madeni krom mu aramak istiyorsunuz. Frekans değerlerine göre elementi cihaza koyarak yer altında bu madenlerin tespitini kaç metre aşağıda olursa olsun tespit edebiliyoruz."

PATENT AŞAMASINDA

Otuz metre arazide katmanlar halinde 100'ün üzerinde akarsu ve dere tespit etmenin mümkün olduğunu vurgulayan Koz, şunları söyledi: "Madenlerde metal toprakla karışık olsa da bunu aradan seçip onun içerisinden ayırabiliyor. Dünyada en zor krom tespiti zordur. Kromu boşluğu ve suyu rahatlıkla bulabilen bir makinadır. Özellikle derinlerde bulunan petrol ve su aramalarında on numara cihazdır. Bu cihaz bizim kendi tasarımımız. Patent aşamasında. Bunu 3 senedir Türkiye'ye kazandırmanın amacındayız."

CİHAZ NASIL ÇALIŞIYOR

Geliştirdiği cihaz hakkında da bilgi veren Koz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cihaz çalışırken cep telefonlarını kapatıyoruz. Sadece makinayla bağdaştırılan tek bir telefon uçak modunda oluyor. Makina yer altında yaptığı taramada bulduğu neyse telefona sinyal gönderiyor. Kaç metre derinlikte olduğunu ve yerini de makinayla bağlantılı olan başka bir aparatla tespit ediyoruz."

YERELDE ARAZİLERDE SU TESPİTLERİ YAPIYOR

Geliştirdiği cihazla Manisa'nın Soma ilçesinde ve çevre ilçelerde arazilerde yüzde yüz garantili su bulmak için vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Koz, "Bu makinayla örneğin İstanbul'da su çalışması yapacaksın. İSKİ'nin 25 metre altında su boruları var. Cihazı ayarlayarak bana 25 metrenin üstündeki suları gösterme diyebiliyorsun. Yani yerin altında bana 25 ila 200 metre arasında su ara diyebilirsin.

Cihazla deniz kenarında tuzlu su ile tatlı suyu dağlarda da sıcak su ile soğuk suyu birbirinden ayırt edip insanlara farklı kategorilerde sunabildiklerini vurgulayan Mustafa Koz, "Tuzlu suyun bulunduğu deniz kenarlarında da içme suyunu denizin içerisinden çıkarıp bulabiliriz" dedi.

YÜZDE YÜZ GARANTİLİ SU BULUYOR

Yerelde insanlara hizmet ettiklerini belirterek konuşmasını sürdüren Koz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kendi çevremizden başlayarak özellikle arazilerde su aramalarında vatandaşlara bu cihazla hizmet veriyoruz. Yüzde yüz garantili su hizmeti veriyoruz. Örneğin bir tarlasında vatandaş 95 metrede sondaj yaptırdığı zaman 10 bin lira sondaj parası vermek zorunda kalacak. Orada su yoksa 10 bin lirası boşa gidecek. Bizde sözleşme yapıp su çıkmadığı takdirde tüm ücretleri geri ödüyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title