Haberler

İhtiyaç Sahibi Aile Yardım Bekliyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Velidağı köyünde yaşayan Akyüz ailesi, yoksulluk içerisinde yaşam savaşı veriyor. Evlerinde yiyecek bir dilim ekmekleri dahi bulunmayan aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Velidağı köyünde ikamet eden Havva (38) ve Tacettin Akyüz (42), lise 2. sınıfa giden kızları Necla (16), ortaokul 3. sınıfa giden Yaşariye (12) ve ilkokul 2. sınıfa giden Ramazan Akyüz (8) ile birlikte zor bir yaşam sürüyor. Akyüz ailesi taşımalı eğitim ile okula giden çocuklarının öğle öğünlerinde kendilerine verilen yemeklerden artan ekmekleri evine getirerek yemek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor. 11 yaşındaki zihinsel engelli kızı Yaşariye'ye üç ayda bir verilen 879 TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 3 ayda bir yaptığı 150 TL, dini bayramlarda kendilerine verilen fitreler ve komşularının yardımları ile ayakta durmaya çalışan ailenin çoğu zaman sofrasında bir dilim ekmek dahi bulunmuyor.

Baba Tacettin Akyüz geçirdiği iş kazası sonrası çalışamaz hale gelirken, anne Havva Akyüz de yoksulluk nedeniyle astım ve bronşit hastası olmasına rağmen tedavisini yaptıramıyor.

"GECELERİ EKMEK BULAMAYINCA ÇOCUKLARIMA SU İÇİRİP YATIRIYORUM"

Çocuklarının sabah kahvaltısında sadece çay içtiğini, öğle yemeğinde ise kendilerine bahçeden topladığı lahanayı pişirerek önlerine koyduğunu belirten anne Havva Akyüz, olmadığı için ekmek veremediğini söyledi. Küçük oğlu Ramazan'ın akşamları karnı acıktığında "Babam ne zaman eve getirecek?' diye sorduğunu söyleyen anne Havva Akyüz "Ekmek bulamadığımızda geceleri su içirip yatırıyorum" dedi. Zor durumda olduklarını anlatan Havva Akyüz, en büyük isteğinin ise üç çocuğunu da okutmak olduğunu ifade etti. Akyüz, "Ben kendim astım ve akciğer hastasıyım. Bir yerden gelirim olmayınca tedavimi olamıyorum. Eşim belinin ağrısından dolayı hiçbir yerde çalışamıyor. Evde sürekli bana ve çocuklarıma bakıyor. Çocuklarım yoksulluk içerisinde okulunu okuyorlar. Çocuklarım okuldan gelirken ekmek getiriyor, biz akşam onu yiyoruz. 8 yaşındaki oğlum akşam eve geldiğinde yemek diye bağırıyor. 'Karnım aç baba' diye bağırıyor. O da 'Oğlum ben sana bir gün ekmek bulacağım' diyor. Biz zor şartlarda yaşıyoruz. Lütfen bize bir el uzatınız. Bize yardım edin. Velidağı köyünde oturmaktayız. Sosyal Yardımlaşma'dan 3 ayda bir yardım alıyoruz. O da 150 TL. 3 ay gelene kadar çocuklarım evde aç bekliyor. Babaları bir dilim ekmek için köy köy geziyor" dedi.

"OĞLUM 'ANNE AYAKLARIM ÜŞÜYOR' DİYE BAĞIRIYOR"

Çocuklarının okumak istediğini ancak eğitim masraflarını karşılayacak durumlarının olmadığını anlatan anne Akyüz, en büyük isteğinin onları okutmak olduğunu dile getirdi. Anne Akyüz "Büyük kızım 16 yaşında ve lisede okuyor. Diğer kızım Yaşariye 7. Sınıfta ve 8 yaşındaki oğlum Ramazan ilkokul 2. sınıfta okuyor. Çocuklarıma defter, kalem bulamıyorum. Ayakkabısı olmadığı için kimi zaman okula gidemiyor. Oğlum sürekli 'Anne ayaklarım üşüyor' diyor. Babası 'oğlum bir gün paramız olur, ben sana ayakkabı alacağım' diye kendisini oyalıyor. Oğlum 'Baba bizim ne zaman düzenimiz olacak, ne zaman sıcak bir çorba içeceğiz?' diye sürekli akşamları bağırıyor. Babası vicdanen akşamları evde duracak hali yok. Bize komşularımız, akrabalarımız, amcalarımız bayramlarda fitre parası yolluyorlar. Çocuklarım aç kaldıkça o paralarla yiyecek almaya çalışıyorum. Köye gelen market arabaları halimizi görüyor. Birer parça onlar yiyecek veriyorlar" diye konuştu.

EN BÜYÜK İSTEĞİ BİR ÇİFT YENİ AYAKKABI VE CEKET

Konuşurken ağlayan 8 yaşındaki Ramazan'ın en büyük isteği ise yeni bir ayakkabı ve ceketinin olması. Babasının kendisine sadece bir kez yeni ayakkabı alabildiğini belirten Ramazan Akyüz, "Ben kalem, defter, kağıt istiyorum. Okumak çok güzel. Herkes çok seviniyor. Hiç ceketim yok, hiç ayakkabım yok. Babam bir defasında para getirmişti, biz de çarşıya gittiğimizde o zaman ayakkabı alabilmiştik" dedi.

Derslerinde çok başarılı olan, her dönem teşekkür ve takdir belgesi ile eve gelen ancak yoksulluk nedeniyle zor günler yaşayan lise 2. sınıf öğrencisi Necla Akyüz, öğretmen olup ailesini kurtarmak istiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a seslenen ve kendilerine yardım etmesini isteyen Necla Akyüz, "Ben lise 2. sınıfta okuyorum. Muhasebe bölümü. En büyük hayalim üniversitede okumak ve bir meslek sahibi olmak. Bunun için de çabalıyorum. Derslerim çok iyi, başarılı. Devamının gelmesini ve üniversitede okumak istiyorum. Öğretmen olmak istiyorum. Maddi durumumuz kötü ama ben yine de okumak istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve diğer şahsi büyüklerimizden yardım etmelerini ve okumam için gerekli olan yardımlarını yapmasını istiyorum. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanımdan bana okumam için gerekli olan yardımı sunmasını istiyorum" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Akyüz Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title