Haberler

Hurda Arabaları Hazineye Çeviriyor

Güncelleme:

Bursalı kaporta ustası Ali Ersöz, hurdaya ayrılmış olan 65-70 yaşındaki otomobilleri ilk çıktığı günkü ihtişamına kavuşturuyor.

YAPMADIĞI ARAÇ YOK

Bursa'da yıllardır kaporta ustalığı yapan Ali Ersöz, hurdaya atılan araçlara adeta hayat veriyor. Üretildiğinde dünyada büyük bir ilgi duyulan ama daha sonra hurdalığa kaldırılan otomobilden, otobüse, kamyondan, limuzine birçok araç Ersöz'ün ustalığı ile göz kamaştırıyor.

2 YIL UĞRAŞTI

Ali Ersöz'ün ellerinde yeniden yollara çıkmak için gün sayan araçlardan 1986 model Cadillac Fleetwood ve 1970 model Mustang Coupet görenlerin dikkatini çekmeyi başarıyor. 1950'li yıllara ait araçların canlandırılması için kendisine geldiğini belirten Ersöz, "Cadillac Fleetwood bize geldiğinde tamamen çürük ve paslı durumdaydı. Bu araçla yaklaşık 2 yıl uğraştık.

10 BİNLERCE LİRA MASRAF EDİYOR

Şu anda tamamen fabrika kondisyonuna gelmiş durumda. Diğer araç Mustang Coupet'in ise izolasyon, boya ve döşemelerini yeniledik. Şu anda ikisi de çok iyi durumdadır. Cadillac limuzini Bursalı bir iş adamı arkadaşımıza yaptık. Aşağı yukarı 100 bin lira masraf oldu. Mustang'i ise satmaya kalksanız 100 bin dolarlık bir araç. Onun bize fazla bir masrafı olmadı. Ona da aşağı yukarı 40 bin lira harcama yaptık" dedi.

"HARCAMANIN SINIRI YOK"

Araçlara parça bulma konusunda biraz sıkıntı çektiklerini belirten Ersöz, "Malzemelerini Amerika'dan, Almanya'dan ve diğer ülkelerden bulabiliyoruz. İlk önce kaporta, boya, elektrik tesisatı ve nikelaj krom işlemleri yapılıyor. Daha sonra eski zamanlardaki ışıltılı günlerine dönüyorlar. Bu işin sınırı yok. 20 bin liradan, 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Aracın işine ve malzemesine göre değişebiliyor" dedi.





Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Ersöz Cadillac Otomobil Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (8)

ALİ HAYDAR:

HERKES USTA OLAMAZ. BÖYLE USTALARA ÇIRAK OLMAK LAZIM

26
0
yanıtYanıtla
ASMAZI.ASAR:

Ali. usta. düsmanimda. olsan. ters. kösede. oynasak. seninle. ellerine. saglik. türkiyede. ahlak. ereziyonu. had. safadayken. senin. gibiler. hala. variz. deditenlere. ihtiyac. var.

14
1
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

yakışır elleri dert görmesin emek işi

15
0
yanıtYanıtla
hımm ok!:

derince nefes alın buram buram nostalji kokuyor.

14
0
yanıtYanıtla
işini yap paranı al beni boşver )):

metal yorgunluğu diye bir şey var ustam. binilmez o araçlara. babaannen ne kadar işe yarar sa bu araçlarda o kadar işe yarar.

3
5
yanıtYanıtla
KANGURU:

kendinede bir el atsanda kendi gaportanıda değeştirsen bre usda , gendinede biraz saman ayır beya

3
0
yanıtYanıtla
mahmut usta:

babaennemden gelin olmaz olsada 20lik natasa olmaz ver porscheyi ver takayi nostaljiyle isim olmaz gani gibi ben istemem

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

SEBASTİAN SODA GETİR ÜSTANIN İŞİNİ ÇEKEMEYEN VAR BOŞ KONUŞUYORLAR. .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title