Haberler

Havacılık Tutkulu Örnek Öğretmen

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinin Kümbet Mahallesinde bulunan Şehit Ekrem Saygı Ortaokulu öğretmenlerinden Burcu Karakuzu, yaz tatilinde aldığı model uçak öğreticiliği kursunun ardından öğrencilerine havacılığı sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenlemeye, eğitimler vermeye başladı.

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinin Kümbet Mahallesinde bulunan Şehit Ekrem Saygı Ortaokulu öğretmenlerinden Burcu Karakuzu, yaz tatilinde aldığı model uçak öğreticiliği kursunun ardından öğrencilerine havacılığı sevdirmek için çeşitli etkinlikler düzenlemeye, eğitimler vermeye başladı.

Burcu öğretmen, başarılı çalışmalarıyla meslektaşlarına örnek oluyor. Daha önceleri hazırladığı "merdiven matematik" çalışmasıyla adını duyuran Karakuzu yaz tatilinde model uçak öğreticiliği kursu aldıktan sonra öğrencilerine havacılık konusunda eğitimler vermeye başladı. Türk Hava Kurumunun desteğiyle verilecek kurslarda çocuklara model uçak yapımı, uçurtma yapımı ve ileri tarihlerde planör eğitiminin yapılması hedefleniyor.

Bu kapsamda ilk olarak okul bahçesinde düzenlenen model uçak ve uçurtma yapma, uçurma etkinliğine Havacılık Kulübü üyesi çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, Burcu öğretmenin öğretileri ile uçurtma ve model uçaklarını yaparak heyecan içinde uçurtmanın keyfini yaşadılar. Öğrencileri ile tek tek ilgilenen Burcu öğretmen, çocukların sevincine ortak oldu.

SERTİFİKA ALINCA AKLIMA OKULUM GELDİ

Havacılık alanındaki çalışmaları ve planları hakkında konuşan Şehit Ekrem Saygı Ortaokulu Matematik Öğretmeni Burcu Karakuzu; babasının Türk Hava Kurumu'nda çalıştığını, bu sebeple küçüklüğünden beri havacılığa meraklı oluğunu anlattı. Havacılıkla ilgili geçen yaz kurs olduğunu öğrendiğini söyleyen Karakuzu, "Daha sonra kursa katılarak model uçak yapmayı öğrendim. Bunun sertifikasını aldıktan sonra 'bunu okulumuzda nasıl değerlendirebiliriz' diye düşündüm. Bu köy okulundaki öğrencilerinin ufkunu nasıl genişletme, onları havacılıkla birleştirme amacı ile Havacılık Kulübü kurduk. Daha sonra bu kulüp çalışmaları kapsamında ilk etkinliğimizi uçurtma şenliği olarak gerçekleştirdik. Bir sonraki etkinliklerimiz de planlandı. Daha sonra inşallah onları da gerçekleştirip çocuklarımızın havacılığa olan sevgisini arttıracağız" dedi.

DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPACAĞIZ

Okulun 7/A öğrencilerinden Elif Yücel, "Matematik öğretmenimizle beraber yaptığımız uçurtmaları düzenlediğimiz şenlikte uçurup okulumuzda açılan Havacılık Kulübünde de sergiliyoruz. Eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Daha da güzel şeyler yapılacağına inanıyorum" dedi. Aynı sınıf öğrencilerinden Emrullah Erkaya ise; "Burcu öğretmenimizle birlikte projeler yapıyoruz. İlk projemiz uçurtma projesi oldu. Türk Hava Kurumu desteğiyle uçurtmaları yaptık ve uçurduk. Beraber yeni projelerde yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 6/A sınıfından Yunus Çakır İnan, Havacılık Kulübü olarak çok daha fazla etkinlik yapacaklarına inandığını belirtirken, aynı sınıftan Tufan Fidan ise bu tip şenliklere katılmaktan mutlu olduğunu, havacılığı sevdiğini anlattı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyitgazi Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
title