Haberler

Güngören'de "Kene"Yle Mücadele Çalışması

Hava sıcaklıklarının artmasıyla Güngören Belediyesi, ölümcül vakalara neden olan keneye karşı ilaçlama çalışmaları başlattı.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla Güngören Belediyesi, ölümcül vakalara neden olan keneye karşı ilaçlama çalışmaları başlattı. Ekipler, ilçedeki park ve yeşil alanları titizlikle ilaçladı.

Sıcak havalardaki artış ile birlikte ortaya çıkan kene, yapılan ilaçlamalar ile İstanbulluların kabusu olmaktan çıkıyor. Baharın gelişiyle birlikte yeşillik alanlarda artış gösteren keneye karşı Güngören Belediyesi tarafından ilaçlama çalışması başlatıldı. Vatandaşların sıcak havalarda uğrak yerleri olan park ve yeşil alanlarda çalışmalarını başlatan ekipler, Şehit Naci Tuncer Parkı'nda ilaçlama yaptı.

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Güngören Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ahmet Sağırlı, bu uygulamanın özellikle havaların ısındığı aylarda yapıldığını söyledi. Vatandaşların rahat gezebileceği sağlıklı yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Sağırlı, "Güngören Belediyesi olarak yaptığımız bu uygulama özellikle sıcakların arttığı yaz aylarında hem kenelere hem de diğer haşerelere karşı yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın ve Avrupa Birliği biosidar ürünler direktiflerinin belirttiği usul ve esaslar çerçevesinde haşere ve özellikle kenelere karşı koruyucu amaçlı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın özellikle yoğun olduğu yeşil alanlarda daha rahat ve huzurlu vakit geçirebilmeleri, haşerelerden insanlara geçen hastalıkları azaltmak için keneler daha ortaya çıkmadan, koruyucu amaçlı böyle bir uygulama gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"BU TARZ HAŞERELER YEŞİL ALANLARI SEVER"

Ahmet Sağırlı, "Kullandığımız ürünler Sağlık Bakanlığı'nın ruhsatlı ürünleri olduğu için denenmiş, vatandaş üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sahip olmayan ürünlerdir. Havaların ısındığı Mayıs ayından itibaren periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz bu uygulama sadece yeşil alanlarda yapılıyor. Herhangi bir oturma veya oyun gruplarında gerçekleştirilmiyor. Çünkü malumunuz bu tarz haşereler yeşil alanları sever. Keneler çocuklara özellikle buralardan geçer" şeklinde konuştu.

"GEREKLİ TEDBİRLERİ ALALIM"

Kenenin insan vücuduna teması halinde yapılması gerekenleri anlatan Veteriner İşleri Müdürü Sağırlı, "Vatandaşlar kene tehlikesi gördüğünde öncelikle kendi sağlığı açısından bir sağlık kuruluşuna müracaat etmelidir. Daha sonra bulunduğu yerde kene veya diğer haşerelerden herhangi bir enfeksiyon kapmaması, bir kene ısırılma olgusu gerçekleşmemesi için bize hayvanın kendi üzerine çıktığı yeri belirtiyor ki biz de burada gerekli tedbirleri alalım, gerekli uygulamaları yapalım" ifadelerini kullandı.

"İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNE SON DERECE ÖNEM VERİYORUZ"

İş sağlığı ve güvenliğinin öneminden bahseden Sağırlı, "İlaçlama ekibimiz İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından eğitim verilmiş, sertifika kazandırılmış bir ekip. Bunun için özel bir eğitim alıyorlar. Onun haricinde biz bu konularda uygulama yaparken iş sağlığı ve güvenliği direktiflerinde belirtilen usuller çerçevesinde kişisel koruyucu donanımlarını giymelerine, bu tarz donanımları kullanmalarına son derece önem veriyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Ahmet Sağırlı Güngören Yerel Haberler

title