Haberler

Gol Kralı Heyecanını 32 Yıl Sonra İlk Kez Anlattı

Türk futbolunun ilk yabancı gol kralı olan Galatasaraylı eski futbolcu Tarık Hodziç, Türkiye Kupası’nın 1982 finalinde Fenerbahçe’ye karşı attığı tarihi golün heyecanını 32 yıl aradan sonra ilk kez anlattı.

Türk futbolunun ilk yabancı gol kralı olan Galatasaraylı eski futbolcu Tarık Hodziç, Türkiye Kupası'nın 1982 finalinde Fenerbahçe'ye karşı attığı tarihi golün heyecanını 32 yıl aradan sonra ilk kez anlattı. Eski futbolcu yaşadığı heyecanı paylaşırken yeşil sahalardaki hareketlerini aratmadı.

Türk futbolunda en az süreyle top koşturan ancak attığı gollerle ilk yabancı gol kralı olan Bosna-Hersekli eski oyuncu Tarık Hodziç, Galatasaray tutkusunu Saraybosna'nın ünlü çarşısı Baş Çarşı'da Galatasaray adıyla işletmeciliğini yaptığı kebapçı dükkanında da yaşatıyor. Dükkan önünde dalgalanan dev sarı-kırmızı bayrağın tutkusunun ülkede yaşayan Hırvat-Sırp ve Boşnak asıllı vatandaşlara da sportif açıdan yansıdığını belirten Hociç, zaman zaman müşterileri ile birlikte sarı-kırmızılı takım için tezahürat yaptıklarını söyledi.

32 YIL SONRA ANLATILAN HEYECAN

Galatasaray formasını ilk kez 1982 yılında Fenerbahçe'ye karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında giyen Tarık Hodziç, ilk maçı olmasına rağmen attığı golle sarı-kırmızılıların 2-0'lık galibiyetinde önemli rol oynamıştı. Hodziç attığı tarihi golün heyecanını 32 yıl aradan sonra şu sözlerle anlattı:

"Bana pası attılar. Fenerbahçeli futbolcu karşımda durup, 'nereye gidiyorsun?' dedi. Ben de yüzüne bakıp topu boyundan yukarı attım. Güzel bir duyguydu."

FATİH TERİM'E ÖVGÜ

Galatasaray'ın yeşil sahalardaki performansını da değerlendiren Hodziç, takımla yolları ayrılan İtalyan teknik adam Roberto Mancini'nin yanlış bir karar olduğunu belirterek, "Galatasaray geçen yıl Fatih Hoca zamanında daha iyiydi. Mancini yanlış bir tercihti. Galatasaray geçen yıl daha iyi oynuyordu" dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile bir zamanlar aynı takımda forma giyen eski Boşnak futbolcu Hodziç, "Fatih Terim'in Milli Takım'ın başında olması da harika. Dünyada yalnız bir imparator var, o da Fatih Terim. Türkiye, Avrupa Şampiyonası'nda da inşallah gidecektir" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımdaki tüm futbolcuların favorileri arasında olduğunu ancak Wesley Sneijder'i daha iyi bulduğunu dile getiren Hodziç, "Sneijder iyi oynuyor ama şampiyonluk yok. Takım aynı, oyuncular aynı ama başarı aynı değil" şeklinde konuştu.

BOSNA-HERSEK'E DAVET

Bosna-Hersek'in artık acı ve göz yaşı ile anılan bir ülke olmadığını da sözlerine ekleyen Hodziç, "Bosna-Hersek'e Türkler geliyor. Zaten burası eski bir Türk toprağı. Ekonomik açıdan iyi değiliz. İnşallah daha iyi olacak. Umarım Türkler daha sık ziyaret eder. Türkiye ve Bosna-Hersek mutfağı birbirine de benziyor. Savaş bitti. Burada en önemli sıkıntıların başında ekonomi geliyor. Bunun için de insanların çalışması lazım ve siyasi bürokrasinin iyi işlemesi lazım. Herkesi Saraybosna'ya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TARIK HODZİÇ KİMDİR?

Tarık Hodciç, 1983-1984 sezonunda Galatasaray formasıyla 16 gol atarak, Süper Lig tarihinde 'gol kralı' olan ilk yabancı (Yugoslavya) futbolcu oldu. Galatasaray'a gelmeden önce 3 sene Belçika'da RFC de Liege takımında oynadı. Tarık Hodziç, Galatasaray formasını ilk kez 1982 yılında Fenerbahçe'ye karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında giydi. İlk maçı olmasına rağmen attığı golle Galatasaray'ın 2-0'lık galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu karşılaşmanın 15 gün sonraki rövanşında da yine bir gol kaydederek, takımının turu geçmesini sağladı. Normalde çevik bir futbolcu olmamasına rağmen özellikle Fenerbahçe maçlarında attığı gollerle taraftarların kalbinde özel bir yere sahip oldu. Galatasaray'da 2,5 sezon oynadıktan sonra 1984-1985 sezonunda Sarıyer'de oynadı. Son olarak 2. ligde Babaeskispor'da oynamıştır. Futbolu bıraktıktan sonra Saraybosna'nın ünlü çarşısı 'Baş Çarşı'da Galatasaray adı altında bir kebapçı dükkanı açtı. - SARAYBOSNA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Galatasaray Saraybosna Fenerbahçe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title