Haberler

Giresun'daki Yedi Değirmenler Tabiat Parkı Ziyaretçilerini Bekliyor

Giresun'un Espiye ilçesi Yeniköy Köyünde bulunan ve tarihi yüzyıllara dayanan Yedi Değirmenler Mağarası, doğal şelaleleri ve eşsiz manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya talip.

Köy Muhtarı İsmail Yıldırım, bir rivayete göre geçmiş zamanlarda imece usulü çalışan bir bayanın çocuğunu "çay deresi" denilen dereye düşmesi ile beddua edip derenin kuruması ve kuruyan derenin "yedi değirmenler" mağarasından çıkması sonucu oluştuğunu öne sürdü. Yıldırım, "Cenevizliler zamanında kurulmuş olan 7 değirmenin maden öğütmede kullanmışlar ve 300 yıla yakın tarihi var, bu araya defineciler çok gelirlerdi. Burada bir hazine olduğunu düşünüyorlardı fakat gerçekten burada bir doğal hazine varmış, biz onu sonradan keşfettik" dedi.

Espiye İlçe Kaymakamı Osman Bilgin ise, mağaranın içerisinde yaklaşık 3 metre boyunda, sarkıkla olduğunu ve bu sarkıklar her santimin 50 ile 80 yıl arasında oluştuğunu belirterek toplamda 24 bin yıllık bir tarihi olduğunu söyledi. İlçe Kaymakamı Bilgin, "Koordinasyon çalışması ile bu bölgenin ilk önce milli park ilan edilmesi sağlandı ve akabinde, buranın bir envanteri çıkarıldı. Gördüğünüz bu yürüyüş yolları, kamelyalar, mescit ve sosyal tesis alanları ve benzeri alanlar yapıldı" ifadelerini kullandı.

Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ise, yatırımların yüzde 30'unu tamamladıklarını inşallah bu yatırımın yüzde 100 tamamladıktan sonra tanıtım atakları ile bu bölgenin kalkınmasında katkılar sağlayacak" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Yıldırım Yeniköy Giresun Espiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title