Haberler

Genç Kazazede İhmalin Kurbanı Oldu

Güncelleme:

Sancaktepe'de kaza yaptıktan sonra, hastaneye gelen ve ilk muayenesinden sonra bacağında sadece doku zedelenmesi var diye evine gönderilen Şendoğan Aydın'ın bacağı kesildi.

Sancaktepe'de kaza yaptıktan sonra iddiaya göre, hastaneye gelen ve ilk muayenesinden sonra bacağında sadece doku zedelenmesi var diye evine gönderilen 35 yaşındaki Şendoğan Aydın'ın 2 hafta sonra bacağı kesildi. Defalarca kere ağrıları yüzünden hastaneye gelmek zorunda kalan ve her seferinde ağı kesici iğneler vurulduktan sonra evine gönderilen Şendoğan Aydın, mosmor olan bacağı ile günler sonra kalp damar cerrahisine yönlendirildiğinde ise artık çok geçti. Öte yandan, yetkililer olayla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu

ÇARPAN OTOMOBİL HALA BULUNAMADI

Demir doğrama ustası olarak iş hayatını sürdüren 35 yaşındaki bir çocuk babası Şendoğan Aydın'ın hayatı 26 Ocak'ta Sevenler Caddesi üzerinde işten dönerken, sürücüsü ve plakası henüz tespit edilemeyen bir otomobilin çarpıp kaçması ile karardı. Kazada yaralanan Şendoğan Aydın, yaralı olarak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk gün acil serviste müdahale edilen Şendoğan Aydın, burada filmleri çekildikten ve kontrolleri yapıldıktan sonra evine gönderildi. Şendoğan Aydın'a çarpan otomobil ise hala bulunamadı.

"DOKU ZEKELENMESİ VAR DEDİLER, EVE GÖNDERDİLER"

Kazazede Şendoğan Aydın'ın ilk gün tedavi gördüğü Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ailenin iddiasına göre skandallar peş peşe geldi. Amca Yüksel Aydın, acil serviste yapılan müdahale sırasında hastaya bakması gereken doktorun uyuduğunu ve sonra da "Bizi ilgilendiren bir durum yok, sadece doku zedelenmesi var" diyerek gönderdiğini söyledi. Daha sonra eve giden Şendoğan Aydın ise 2 gün sonra yine bacağındaki morluklar ve ağrılarla aynı hastaneye müracaat etti. Ancak talihsiz kazazede her hastaneye geldiğinde ağrı kesici iğneler vurularak evine gönderildi. En son geldiğinde kalp damar cerrahisine sevk edildiğinde ise artık çok geç olduğu doktorlar tarafından kendisine bildirildi. Kalp damar cerrahisinde damarlara yapılan müdahaleye rağmen bir ilerleme kaydedilemeyince birkaç gün sonra da kazazede Şendoğan Aydın'ın bacağı kesildi.

"HEP REZİLLİK, HER GELDİĞİMDE EVE GÖNDERDİLER"

Bacağı kesildikten sonra yatağında soruları yanıtlayan Şendoğan Aydın, "Hep rezillik. Geldim gönderdiler, 3 kere gönderdiler. Doku zedelenmesi dediler. Duramıyorum dedim, iğne yaptılar. İğne yaptıkları gibi de ayağım iltihap topladı benim. Ondan sonra tartıştım bunlarla" şeklinde tepki gösterdi. Ailesi Şendoğan Aydın'ın bir an olsun yanından ayrılmazken, yine aynı hastanede tedavisi sürüyor.

Yaşanan olay boyunca Şendoğan Aydın'ın yanında olan amca Yüksel Aydın, "Yeğenim 26 Ocak'ta trafik kazası yaptı. Arkadan gelen bir araç motosiklet kullanırken çarpıyor ve vatandaşlar hastaneye gönderiyor. Biz de peşinden geldik. Geldiğimizde hastamızı film çekerken bulduk. Filmlerine baktırdık daha sonra ortopediye geçtik. Orada da kontrollerini yaptılar. Ondan sonra bize dediler ki, sadece parmağında çatlak var. Başka bir şey yok dediler. Ayağında da doku zedelenmesi var dediler ve bizi müşahede odasına attılar. Sabah saat 04.30'a kadar orada beklettiler bizi ama başka hiçbir müdahale yapmadılar ne bacaktan ne başka bir yerden. Sadece bir ağrı kesici ilaç verdiler. Ondan sonra dediler ki götürün." diye konuştu.

Daha sonra yaşadıkları sürecede değinen amca Yüksel Aydın, "Biz de aldık eve götürdük. Aradan 3 gün geçti. Biz tekrar ağrılarından dolayı hastaneye getirdik. Hastanede iğneyi yaptılar. Ağrısını dindirdiler tekrar geri gönderdiler bizi. Daha sonra kötü olunca tekrar getirdik. Tekrar getirdiğimizde bizi kalp damar bölümüne yönlendirdiler. Oraya gittiğimizde doktorun bize söylediği şey şu, 'Neden bu hastayı şimdiye kadar getirmediniz, neden ilgilenmediniz'. Biz de dedik ki hocam durum bu. Biz getirdik 3 sefer ama her gelişimizde bizi geri gönderdiler. Ondan sonra dediler ki acil müdahale etmemiz gerekiyor ayaktan dediler. Ayaktan müdahale ettiler sonra da dediler ki zaten zamanı geçmiş, biz sadece bir umut yapıyoruz dediler. Ondan sona müdahaleyi yaptılar. 4 gün daha hastanede yatırdık. Sonra da bugün ayağını kestiler" dedi.

"GEREKEN NEYSE YAPILSIN''

Amca Yüksel Aydın, yaşadıklarını anlatırken skandal denecek iddialarda bulundu. Doktorun ilgisizliğinden yakınan Yüksel Aydın, "İlk geldiğinde film çektirmeye götürdük, geri getirdiğimde orada temizlikçi kıyafeti ile bir vatandaş raporlara bakıyor. Sonra kalkıyor, doktoru kaldırıyor uykudan odasında. O raporlara baktı, tekrar 'bir film eksik' dedi, tekrar gönderdi beni. Tekrar geri geldiğimde yine aynı şekilde. İnanın yine aynı masada uyuyordu içerde. Tekrar çağırdı beyefendi. Geldi, 'Bizlik bir şey yok' dedi. "Elinde çatlak var" dedi sardı gönderdi.Eğer orada bizi bir saatliğine damar cerrahine ya da başka bir bölüme gönderseydi kesinlikle böyle bir duruma düşmeyecektik. Ayakla ilgili hiçbir şey yapmadı. Sadece 'küçük bir doku zedelenmesi var' dedi. Halbuki biz baktığımız da simsiyah ve kabarcıklar oluşmuştu. Sağlık Bakanlığı'ndan özellikle istirham ediyoruz. Bu doktorlar hakkında gereken neyse yapılsın." ifadelerini kullandı.

''EN ÜST MAKAMLARDA HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ''

Şendoğan Aydın'ın kardeşi Şenol Aydın, "Biz mağduruz. Ağabeyim kendi imkanları ile tek başına çalışıyor. Demir doğrama ustası. Zor durumda zaten. Tek yaşadığı içinde sıkıntılı günler geçiriyor. Bu konu ile ilgili tüm hukuki girişimlerde bulunacağız. En üst makamlarda hakkımızı arayacağız." dedi.

Aile yakını Hafize Aydın ise ilk gün müdahalede bulunan doktorla ilgili görüşmesini aktarırken, "Ben bugün o doktorlar bizzat konuştum. Ameliyata girmeden önce bana diyor ki, "benim stajerlerim görmüş" diyor. Diyorum ki Doktor Z. beyin adı çıkmış diyorum. ''benim ismim Z.'' diyor. Ama ''ben görmedim hastanızı" diyor. Siz niye bakmadınız dediğim de ise "o zaman stajyerlere nasıl yön vereceğiz" dedi bana. Ben de şuan sizin yüzünüzden bizim hastamızın gençliği gitti dedim. Bunun üzerine kaçtı." dedi.

KONU İLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Bacağı kesilen Şendoğan Aydın'ın hastanedeki tedavisi sürerken, mağdur ailenin yaşanan olayla ilgili hukuki girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Öte yandan, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği yetkilileri konu ile ilgili inceleme başlattıklarını belirterek, olayla ilgili yapılacak incelemenin ardından açıklama yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sancaktepe Kartal Aydın 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title