Haberler

EURO 2016'nın Ev Sahibi Fransa'ya Salyangoz İhracatı Arttı

Güncelleme:

Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapan Fransa'ya salyangoz ihracatının arttığını söyleyen Menetrel Gıda Sanayi Müdürü Yılmaz Akın, ürünlerinin yüzde 100 yerli olduğunu söyledi.

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Menetrel Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Yılmaz Akın, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ağırlıklı olarak Fransa'ya yönelik iş yaptıklarını ve EURO 2016'nın Fransa'da oynamasının ihracatı olumlu yönde etkilediğini söyledi.

"SİPARİŞLERİMİZDE BELİRGİN BİR ARTIŞ GÖRÜLDÜ"

Fabrikalarının kara salyangozu işleme ünitesi olarak çalışmakta olduğunu anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:



"Fabrikamızda yıllık 700 ton ham madde işlemesi yapılıp Fransa'ya ihraç edilmekte. Bu yıl özellikle Euro 2016 Avrupa şampiyonasından dolayı siparişlerimizde belirgin bir artış görüldü. Bu da bizim hem ham madde bulup hem de kabuk işlemede ciddi bir emek sarf etmemizi gerektirdi. Burada etli salyangoz dolması ve tereyağlı salyangoz dolması olarak iki ürün çalışmaktayız. Son ürün tereyağlı salyangoz dolması şu an görmüş olduğunuz gibi imalatını gerçekleştiriyoruz."


"FRANSA'NIN MÜŞTERİLERİNİN VERMİŞ OLDUĞU FORMÜLLERLE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Fransa'ya giden ürünlerden bahseden Fabrika Müdürü Yılmaz Akın, "Tereyağlı salyangoz dolması bu ürün özel bir ürün. Fransa'nın müşterilerinin vermiş olduğu formüllerle gerçekleştiriyoruz. Bu formüllerde en önemli şartlardan bir tanesi sadece Avrupa Birliği (AB) onaylı tereyağı kullanmamız zorunludur.

Diğer girdilerin hepsi Türkiye'den tedarik edilirken sadece tereyağını AB onaylı almak zorunda kalıyoruz. Ama çok şükür şu an işlerimizde, personelimizde gayet verimli istekli bir noktadayız" dedi.



"KULLANDIĞIMIZ BÜTÜN SALYANGOZLAR YÜZDE 100 YERLİDİR"

Şu anda kullandıkları bütün salyangozların yüzde 100 yerli olduğunu hatırlatan Akın, "İç piyasadan tedarik ettiğimiz ürünlerle biz bu imalatı gerçekleştirmekteyiz. Özellikle bu tür ürünler ülkemizde iç piyasada ekonomik değeri olmasa da kattığı katma değer ile birlikte direk ihracata çalışması Türkiye için iyi bir döviz kaynağı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.



"KARA MİDYE KABUĞU İHRACATINI YAPMAKTAYIZ"

Menetrel Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi Müdürü Yılmaz Akın, kara midye kabuğu ihracatı da yaptıklarını belirterek, "Bize gelen etleri alınmış boş kabuklar çeşitli işlemlerden geçerek ihracatı yapılır.

Bu kabuklar Fransa'da tereyağlı midye imalatında tabak görevini görür, yılda 300 ton kirli midye kabuğunun sadece 40 tonu işimize yaramaktadır. Üretimlerimiz Fransız müşteriler tarafından 2 ayda bir denetim ziyaretleri gerçekleştirirler.

Yine bu hafta en büyük müşterimizin Orta Avrupa ve Türkiye Lojistik Sorumlusu Jean-Iuc Servia fabrikamızı ziyarete gelmiştir. Fransızlar özellikle gıdada kalite standarttı en üst seviyede tutar ve kendi uygulamaları doğrultusunda alımlarını gerçekleştirirler.

Firmamız son 4 yıldır yüksek kalite üretim gerçekleştirerek AB denetçileri tarafından IFS sertifikası ile belgelendirilmektedir" dedi.



"SALYANGOZ ETİ KONSERVESİ YATIRIMI YAPMAKTAYIZ"

Akın son olarak geçen yıldan bu yana deneme çalışmaları yaptıkları üründen bahsederek, "Ayrıca geçen yıldan bu yana deneme çalışmaları yaptığımız salyangoz eti konservesi ile ilgili yatırımlar yapmaktayız.

Müşterilerimize gönderdiğimiz numunelerden memnuniyet almaktayız. Bu konuda kısa zamanda yüklü sipariş alacağımıza inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.



Kadınlar tarafından dolduran salyangoz dolmaları özel soğuk hava depolarında 15 gün bekledikten sonra TIR'larla Fransa'ya ihraç ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Avrupa Birliği Bilecik Fransa Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

ilginç akp nasıl izin veriyor . . . ?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title