Haberler

Esnafın Darp Ettiği Suriyeli Hasan ve Yeğenine Hediye Yağmuru

İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğünde Kemeraltı'nda bir esnaf tarafından darp edilen Suriyeli Hasan Hantumani ve ailesi evinde ziyaret edildi. Darp olayının yaşandığı gün dünyaya gelen yeğeni Rava Hantumani ile poz veren Hasan, getirilen hediyeler nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi.

İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hurşit Çapa, Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dolunay Hamamizade, başhekim yardımcıları ve sağlıkçılar, geçtiğimiz haftalarda Kemeraltı'nda bir esnaf tarafından darp edilen 6 yaşındaki Suriyeli Hasan Hantumani ve ailesini evinde ziyaret ederek, onlara hediyeler verdi. Gelen hediyeler arasında en çok ayakkabı ve futbol topuna ilgi gösteren Hasan, darp olayının yaşandığı gün dünyaya gelen yeğeni Rava Hantumani ile de poz verdi.

Ziyarette Hasan Hantumani'nin babası Celal Hantumani, annesi Rava Hantumani ve diğer aile bireyleri de hazır bulundu. Kolilere konulan giyim, gıda, temizlik ve sağlık malzemeleri ile bol bol oyuncak aile bireylerine hediye edildi. İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, darp olayının yaşandığı gün doğan Rava bebeği de unutmadı. Suriyeli Hasan'ın ablasının kızı olan Rava bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak koliler hazırlandı.

Hediyeler nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Hasan ve babası Celal Hantumani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve doktorlara teşekkür etti. Ziyarette Hasan ve Rava'nın sağlık sorunlarıyla karşılaşması durumunda yardımcı olunacağı da ifade edildi.

"BİZİM ÇOCUKLARIMIZ"

Ziyarette konuşan Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Hurşit Çapa, "Suriyeli sığınmacılarımıza vatandaşımız gözüyle bakıyoruz. Onların çocuklarını bizim çocuklarımız olarak görüyoruz. Bugün Hasan ve ailesini ziyaret edip gönüllerini almak istedik" dedi.

Narlıdere Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dolunay Hamamizade ise, "Türk halkı çok misafirperver. Çok kadim bir halk. Osmanlı'dan beri zor durumda olan halklara kucak açmış. Suriyeliler bizim misafirlerimiz. Savaştan kaçıp geldiler ama en azından burada can güvenlikleri var. Burada doğan bebeklerimiz var. Suriyeli çocuklarımız var. Onlardan biri de Hasan. Keşke hepsine gidip yardım edebilsek. Hasan'ın yaşadığı olay bizim içimizi acıttı. Bugün onu ve ailesini görmek istedik" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Narlıdere Behçet Uz Kemeraltı İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title