Haberler

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Açıklaması

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Cemaatin İflası-Hoca’nın Ayağının Kaydığı Yer" adlı yeni kitabının imza günü için katıldığı 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, cemaatin bir hilkat garibesi olduğunu dile getirdi.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, "Cemaatin İflası-Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" adlı yeni kitabının imza günü için katıldığı 7. Kocaeli Kitap Fuarı'nda, cemaatin bir hilkat garibesi olduğunu dile getirdi.

" Haliç'te Yaşayan Simonlar" kitabıyla çok tartışılan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, " Cemaat'in İflası / Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer" adlı yeni kitabının imza günü için 7 Kocaeli Kitap Fuarı'na katıldı. Fuarda okurlarının aldığı kitapları imzalayan Hanefi Avcı, cemaat ve 'Paralel Yapı' hakkında açıklamalarda bulundu. Cemaatin hiçbir dünya ülkesinde tanımı olmayan bir yapı olduğunu ifade eden Avcı, "Akılla mantıkla uymayan, şahsına münhasır, dayanağı olmayan bir hilkat garibesidir" dedi.

"CEMAAT YAPTIKLARIYLA KENDİNE ZARAR VERDİĞİNİ ANLAMADI"

İlk kitabında cemaatin yaptıklarıyla ilgili devlet kurumlarının dikkatini çekmek istediğini ancak başarısız olduğu ifade eden Hanefi Avcı, "Bugün ise halen cemaatin, devlet içerisinde örgütlülüğünün ne demek olduğunu, bu ülkeye nasıl zararları olacağının hala bilinmediğinin kanaatindeyim. Cemaatin tek tek değil bir bütün halinde, devlet içerisinde devlete yaptığı zararların neler olduğunu, buna devam etmesi halinin neler getireceğini bir nebze göstermek istedim. Burada yaşanan olayların kısa halini, bir kısmını vererek resmin bütününü ve arka planda cemaatin ne yapmak istediğini göstermeye çalışıyorum. Çünkü bu varlık, bu olay, bunların şu andaki devlet içerisindeki örgütlülüğünün yarattığı sorunlar, bu devlet, bu toplum, bu halk tahmin edilemeyecek zararlar doğruyor. Gelecekte de halen devam edeceğe benziyor" dedi.

"AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR"

Cemaatin amaçlarına ulaşamayacağını ve başarısız olacağını söyleyen Avcı, "Bu ülke, bu devlet bunu fark ettiği an, bu yapının yanlışlarını gördüğü an bu sistem bunu düzeltecektir ama belli bir zaman gerektiriyor. Sadece öyle uydurulmuş bir iki şey değil, bir iki olay da değil. Tüm devlet kurumlarına sızmış, devleti kendi istediği gibi yönlendirmeye kalkan, hükümetin dışında bir güç bir otorite olmak isteyen ve bu otorite anlayışıyla da hükümetin politikaları yerine kendi politikalarını, kendi anlayışını dayatmaya çalışan bir yapı var. Demokrasi hukuk bunu kabul edemez. Dünya üzerinde hiçbir ülkede böyle acayip bir yapı olamaz. Her şeyin demokratik seçimlerle hükmetmesi gerekir. Yoksa ne olduğu belirsiz, hukukun tanıdığı, sosyolojinin tanıdığı böyle bir tip yok" ifadelerini kullandı.

"NE OLDUĞU BELİRSİZ BİR HİLKAT GARİBESİ"

"Cemaat denen bu günkü Türkiye'deki olay bir hilkat garibesidir" diyen Hanefi Avcı, "Böyle bir varlık hem yargıyı örgütleyecek, hem polisi örgütleyecek, bir yandan basını olacak, bir yandan da başka bir şeyi olacak. Ama görünenin dışında arka planda başka bir şeylerin sahibi olacak. Başkaları bu işi yönetecek. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir şey kabul edilemez. Eğer dini bir cemaatse dini cemaatlerin durduğu, olduğu yerde, ekonomik bir teşkilatsa ekonominin olduğu yerde, siyasi bir teşkilatsa siyasetin olduğu yerde olması lazım. Hepsini harmanlaştırmış, hem ekonomisi var, hem siyaseti var, hem ticaret var hem hükmetmeye kalkıyor. Akılla mantıkla uymayan, şahsına münhasır, dayanağı olmayan bir hilkat garibesidir" şeklinde konuştu.

Avcı konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLUP OLMADIĞINA HUKUK KARAR VERİR"

"Ben cemaatin devlet içerisinde örgütlenen hukuksuz bir yapı olduğu kanaatindeyim. Ama terör örgütü lafı biraz hukukçuların tanımlaması gereken, savcı ve yargının tanımlaması gerekiyor. Terör örgütü tanımlamalarına uyarsa elbette ama ben gizli bir teşkilat, hukuku kullanan, devleti kullanan, mutlak suretle ayıklanması gereken, yaptıklarının hesabını vermesi gereken bir teşkilat olarak tanımlıyorum."

"BU TEHLİKENİN FARK EDİLMESİ BAŞARIDIR"

"Devlet görevleri hiç kimseye emanet edilemez. Devletin görevini, devletim memurları yapar ve devletin kanunlarını uygular. Başka bir kimseye, bir guruba, bir cemaate bırakılması en büyük hataydı. Yönetim maalesef bu görevlerin bir kısmını onlara bıraktı. ve bu en büyük en vahim hataydı. Cemaat bu sayede güçlendi, ivme kazandı ve artık daha ileriye gidip daha büyük hedeflere varmaya başladı. Devletin kurumlarını ele geçirmek gibi, MİT'i ele geçirmek gibi. En sonunda o kadar ileriye gitti ki 'madem her leyi ben yapıyorum, ben bu hükümeti de yerle bir ederim, bunun yerine istediğim gibi bir yönetim kurarım' deyip hükümeti yıkmaya yönelik, bugün darbe dediğimiz gerçekle 17-25 Aralık ve tamamlanmamış Selam Tevhid operasyonları da hükümeti yıkma hedefine uygulamak istedi. Yani hükümetin yaptığı hatalar sonunda kendine mal olacak seviyeye geldi. Ama bugün geldiğimiz noktada bunun fark edilmesi önemli bir başarıdır. Bunu bu günkü yönetim de görüyorsa bu işin birinci basamağı halloldu demektir. Önümüzdeki süreçte devlet kanunlarını uygulayarak bu cemaatin devlet içerisindeki etkinliğini kıracaktır" - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hanefi Avcı Cemaat Haliç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (1)

SO SOVU:

BU KİŞİYİ İYİ DİNLEMEK LAZIM. BU BOŞ BİR KİŞİ DEĞİL.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title