Haberler

Eşek Sütü Anne Sütüne Rakip

Güncelleme:

Bursa'da üretilen eşek sütü ve ondan yapılan sabun büyük rağbet görüyor.

SÜTE TALEP ARTTI

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Serçeler köyünde yaklaşık 1 sene önce eşek çiftliği açan 47 yaşındaki İlhan Biçer, eşek sütünün faydalarının anlaşılmasıyla talebin arttığını belirtti.

YÜZDE 90'I MEMNUN

Biçer, "Bu işe babamın kansere yakalanmasının ardından yaptığım araştırmalar neticesinde başladım. Eşek sütünün kansere, astıma, bronşite ve birçok hastalığa iyi geldiğini öğrendim. İtalya'da çok yaygın olarak kullanılıyor. 22 eşekle işe başladım. Türkiye'nin dört bir yanından talep var. Genelde kanser, astım ve egzama hastaları tercih ediyor. Kullananların yüzde 90'ı memnun." dedi.

"GÜNDE 4 KİLO SÜT ELDE EDİYORUM"

Anne sütüne eş değer olan eşek sütünün kaynatılmaması gerektiğini vurgulayan İlhan Biçer, "22 hayvanla başladım. Bir dönem 117 eşeğim oldu. Fakat bakımı zor olduğu için birçoğunu eşek çiftliklerine gönderdim. Günde ortalama 4 kilo süt elde ediyor ve hemen müşterilerime gönderiyorum." şeklinde konuştu.

"GÜN İÇİNDE BİR ÇAY BARDAĞI KAFİ"

Eşek sütünü her yaştan insanın günde bir çay bardağı içmesinin faydalı olduğunu ifade eden İlhan Biçer, "Anne sütü alamayan bebeklerden yaşlılara kadar herkes kullanabilir. Gün içinde bir çay bardağı içmek kafi. Küçük çocuklardan anne sütü içemeyenlere de eşek sütü verilebilir." dedi.

CİLT HASTALIKLARINA SABUN

Eşek sütünden sabun da yaptığını anlatan İlhan Biçer, sabunun egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının yanı sıra saç dökülmelerine karşı faydalı olduğunu söyledi. Eşek sütü sağlık ve kozmetik sektöründe kullanılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Orhaneli Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title