Haberler

Ermeni Çeteleri Müslüman 5 Aileyi Katletti

Van'da yaşayan Efendi Özmüş adlı vatandaş, Ermeni çetelerinin 1915 yılında ilin değişik yerlerinde Müslümanları katlettiğini belirterek, "Ermeni çeteleri Van'ın Gevaş ilçesi Hasbey Mahallesi'nde Müslüman 5 aileden toplam 85 kişiyi gazyağı dökmek suretiyle yaktılar" dedi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Efendi Özmüş, Ermenilerin Müslümanlar tarafından katledildiği iddialarının yalan olduğunu belirtti. Babası İbrahim'in kendisine anlattığı kadarıyla Ermeni çetelerinin özellikle ikinci muhacirlik döneminden sonra değişik yerlerde katliamlar gerçekleştirdiğini ifade eden Özmüş, "Müslümanların birinci muhacirlik döneminden sonra Ermenilerle arası iyiydi. İyi geçiniyorlardı. Ancak Rusya'nın sebep olduğu ikinci muhacirlikten sonra Ermeni çeteleri Müslümanları katletmeye başladı. Dedem, ailesi ile birlikte muhacir olduktan sonra Vestınk denilen yerde bir ev yaparak orada kalmış. Babamın bana anlattığı kadarıyla amcam ve dedem ile birlikte muhacir oldukları sırada Kırmızı Köprü denilen yerde Ermeni çeteleri tarafından yakalanıyor. Orada yakalanan tüm Müslümanlar öldürülerek nehre atılıyordu. Babamlar da tam öldürüleceği zaman daha önce Ağrı'da köylüsü olan bir Ermeni tarafından son anda kurtarılıyor" dedi.

Ermeni çetelerinin üç kardeş dışındaki tüm aile fertlerini katlettiğini dile getiren Özmüş, "Ermeni çeteleri Gevaş Hasbey köyünde Gürgün, Hallaç, Mahmut, Salih ve Rahmi isimli aile reislerini yaşlı çocuk demeden toplam 85 kişiyi köyün girişindeki değirmende toplayıp gazyağı dökmek suretiyle yaktılar. Bu ailelerden geriye sadece İbrahim, Kutas ve Tatar isimli aile reisleri kaldı. Bugüne kadar ben bu ızdırabın peşindeyim, ancak sesimi kimseye duyuramadım" ifadelerini kullandı.

Ermenilerin Müslümanlar tarafından katledildiği iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Özmüş, "Babam açıklamalarında o dönemde bir Ermeni'nin dahi öldürüldüğünü anlatmadı. Ancak hep Müslümanların nerelerde katledildiğini söylerdi. Bugün Ermeniler her tarafta Müslümanlar tarafından katledildiklerini söylüyorlar. Biz neden söyleyemiyoruz. Dünyada, bir ailede üç kardeşten ötesinin olmadığı görülmüş müdür? Benim ailemde sadece üç kardeş Ermeni çetelerinden kurtuldu. Geriye kalanların hepsi katledildiler. Eğer Ermeni çeteleri benim de ailemi yok etmeseydi şu anda bende bir aşiret sahibiydim ve her yerde de sözüm geçerdi. Ancak şu anda kimse halimizi sormuyor, kimse bizlerle ilgilenmiyor. Sahipsiz insanlar gibi ortada kalmışız" şeklinde konuştu.

Uluslar Arası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ise, Ermeni çetelerinin Van'ın değişik yerlerinde katliamlar gerçekleştirdiklerini belirterek, bunlardan bazılarının gün yüzüne çıkarıldığını söyledi. Ermiş, "Gevaş'ta Ermeni çetelerinin ailesinden 85 kişiyi katlettiği Efendi Özmüş ise o acı tablonun canlı bir örneğidir" diye konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Gevaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title