Haberler

En Acı Ödül

Güncelleme:

Şanlıurfa'da devam eden Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası müsabakaları çekişmeli şekilde sürüyor.

Şanlıurfa'da devam eden Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası müsabakaları çekişmeli şekilde sürüyor.

Şanlıurfa GAP Arena Spor Tesisleri Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada grekoromen stilde 55 kiloda Mehmet Çeker, 66 kiloda Murat Dağ, 84 kiloda Can Bıçak ve 120 kiloda Tolga Turan altın madalya kazandı. Mehmet Çeker'in altın madalya kazandığı 55 kiloda ikinciliği Ferdi Yörük elde etti. Ekrem Öztürk ve Necipcan Dokgöz ise bronz madalya kazandı.

66 kiloda Murat Dağ birinci, Cengiz Arslan ikinci oldu, Kemal Başar ve Selçuk Can ise üçüncülüğü paylaştı. 84 kiloda Can Bıçak altın, Fatih Cengiz gümüş, Ethem Alkan ve Berk Kılınç ise bronz madalya elde etti.

120 kiloda ise altın madalyayı Tolga Turan, gümüş madalyayı Osman Yıldırım, bronz madalyayı ise Onur Dikmen ve Emre Muyan kazandı.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyanın sıra Şanlıurfa yöresine has, isot (kırmızı pul biber) verildi. Yarım kiloluk paketlerle isotları alan sporcular, "Şampiyona bizim için tatlı bitti ama ödülü acı oldu. İlk kez böyle bir ödül aldık. Bu yörede çok meşhurmuş" diye konuştu.

Federasyon temsilcileri ise yörenin tanıtımı ve sporculara şampiyonanın anısına böyle bir hediye düşündüklerini belirterek, isotları temin eden sponsora teşekkür etti.

Öte yandan, 159 takımdan 463 sporcunun katıldığı şampiyona devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şanlıurfa Murat Dağ Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title