Haberler

Emekli Öğretmen 79 Yaşında Hukuk Fakültesi'nde Okuyor

Hayalini kurduğu hukuk fakültesini 78 yaşında kazanan emekli öğretmen, kendinden 55 yaş küçük öğrencilerle aynı okul sıraları paylaşıyor.

Hayalini kurduğu hukuk fakültesini 78 yaşında kazanan emekli öğretmen, kendinden 55 yaş küçük öğrencilerle aynı okul sıraları paylaşıyor.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Muharrem Açıl, gençlik yıllarından beri hayalini kurduğu Hukuk öğrencisi olma arzusunu 78 yaşında gerçekleştirdi. 1964 yılında öğretmenlik yaparken İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan, fakat öğretmenlik yaptığı için devam edemeyen emekli öğretmen, 50 yılda hukuk fakültesi okuma arzusunu hiç yitirmedi. Aradan geçen 50 yılın ardından çıkan af sonrası okul sıralarına geri dönen emekli öğretmen, kısa süre içerisinde okula uyum sağlayarak, gençlerin saygısını kısa süre içerisinde kazandı.

Hukuk öğrencisi olma arzusunun 50 yıldır sürdüğünü belirten emekli öğretmen Muharrem Açıl, "Mardin'de öğretmenliğe başladım. Daha sonra liseyi dışarıdan bitirmek için Adapazarı lisesine başvurdum. Girmiş olduğum sınavlarda başarılı oldum ve lise diplomasını aldım. Liseyi bitirdikten sonra bilgilerimin tazeliği üzerimdeyken üniversite sınavlarına girdim ve İstanbul Hukuk Fakültesini kazandım. Çok sevinmiştim. Öğrencilik yıllarında hayranlıkta seyrettiğim o fakültede öğrenci olacaktım ama kayıt işlemlerini yaparken o okula devam zorunluluğunun olduğunu bilmiyordum. O dönemde de öğretmenlik görevimi yaptığım için, öğrenciliğimi durdurdum" dedi.

"İdealim; topluma, gençliğe bir model olmak"

Öğrenim affından yararlanarak okul sıralarına geri dönen Açıl, "Son zamanlarda çıkan af o yaramın kabuğunu tekrardan açtı. Çocuklarımın da bana 'Bu zamana kadar bahsediyordun, keşke okusaydın hayatımız daha değişik olurdu' sözlerinin ardından üniversiteye tekrar müracaat ettim. Çıkan bu af yasasından yararlanarak okumaya devam etmek isteyen insanların 'ikamet ettikleri yerlerde fakülte varsa orada devam edebilirler" maddesinden yararlanarak Kocaeli Üniversitesi'ne naklini yaptırdım. İdealim; topluma, gençliğe bir model olmak. Öğrencilerin yüzündeki bu parıltıları, beni çok sevindiriyor ve buraya geldiğim zaman dinleniyorum" diye konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title