Haberler

Dağder'den Şehitler İçin Duygulandıran Gece

Dağder Emek Şubesi’nin düzenlediği Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümü gece duygulu anlara sahne oldu.

Dağder Emek Şubesi'nin düzenlediği Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü gece duygulu anlara sahne oldu.

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Emek Mahallesi'ndeki Yakup Aktaş Kültür Merkezi'nde Dağder Emek Şubesi tarafından düzenlenen Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

DAĞDER Genel Başkanvekili Yüksel Yaşar, Emek Şubesi tarafından Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. Yıldönümü dolayısıyla Çanakkale şehitlerini anma gecesini düzenlendiğini belirterek, "Bursa ve dağ yöresi Çanakkale Savaşı'nda en fazla şehit veren bölgedir. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi.

DAĞDER Emek Şube Başkanı Ahmet Çam da, 2006 yılından buyana Çanakkale Şehitleri'ni anma programı düzenlediklerini ifade ederek, "Bunun amacı da en çok şehit veren yörelerden birisiyiz. Bu program çerçevesinde Çanakkale Zaferi konulu 4 dağ ilçemizde okuyan öğrencilerimize yönelik resim yarışması yaptık. 850 öğrencinin katıldığı resim yarışmasında dereceye giren 80 öğrencimizi Bursa'ya getirerek, kent müzesi, Bilim Teknoloji Merkezi, Bursa Kitap Fuarı, Hayvanat Bahçesi ve lunaparka götürdük. Ardından bu gecede de dereceye girenlere hediyelerini veriyoruz. Öğrencilerimize ayrıca kitap ve diğer ihtiyaçlarını 4 dağ ilçesi belediyemiz tarafından karşıladık" diye konuştu.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bu gecenin çok özel ve duygu dolu bir gece olduğunu vurgulayarak, "En çok şehit veren yöre olarak bu anlamlı geceyi düzenleyenleri tebrik ediyorum. Resim yarışmasına girerek dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Biz hepimiz Yörük çocuğuyuz, Osmanlı torunuyuz. Bizim kültür, örf ve adetlerimiz var. Böyle anlamlı gecede yöre insanıyla bir araya gelmekten dolayı da mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş da, DAĞDER ve Çanakkale Şehitlerini anma gecesinde yöre insanının bir araya geldiğini dile getirerek, "Öğrencilerimiz için de güzel bir yarışma ve etkinlik yapıldı. Böyle gecelerin maneviyatı çok önemli. Herkesin bu gecelerden mesaj almasını tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya ise, bu gecenin bir gelenek halini aldığını belirterek, "Çanakkale Şehitlerimizi anmanın yanı sıra dağlıları bir arada görmek bizi mutlu ediyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam eder" dedi.

Gecede resim yarışmasında Orhaneli birincisi olan Esma Yavuzer, Büyükorhan birincisi Öznur Ordu, Harmancık birincisi Mustafa Karadeniz ve Keles birincisi Öznur Dağlı ile dereceye giren diğer öğrencilere hediyeleri verildi.

Kur'anı Kerim okunmasıyla başlayan gecede, AK Parti eski Bursa milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun yönettiği 'Bir Destandır Çanakkale' adlı tiyatro oyunu, davetlileri duygulandırdı. Gecede ayrıca Kızılay tarafından kan bağışları kabul edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Yaşar Yakup Aktaş Osmangazi Politika Güncel Haberler

title